Fortsat vækst i SAS koncernen

Samtidig steg cabin factor med 1,9 procentpoint til 76,5 % efter en god vækst på de fleste markeder. De interkontinentale ruter fortsætter med at vokse mere end gennemsnittet og havde en stigning på 12,6%, primært på grund af vækst på Asien-ruterne på over 30 %. Også trafikken på Europa-ruterne er i god udvikling efter en stærk afslutning af sommertrafikken. Den skandinaviske indenrigstrafik gik op med 1,5% på trods af, at kapaciteten faldt med 1,6%.

 

”I september kom de erhvervsrejsende tilbage fra ferie og SAS tilbød et stort udbud af ruter til feriedestinationer. Dermed udnyttede vi bredden i vores produkt. Vi har netop indgået aftale med den svenske stat og afsluttet endnu en succesfuld udsalgskampagne. Begge dele viser, at vi har et rigtig stærkt produkt, som vi fortsætter med at udvikle for alle kundegrupper. Det sker, mens vi også kigger på at sænke vores udgifter og øge effektiviteten”, siger koncernchef Rickard Gustafson.

 

RASK steg med 1,5% i august og yield var 3,6% højere i august end året før. SAS forventer en neutral udvikling for RASK i september, mens yield forventes at udvikle sig negativt i forhold til sidste år.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.