Fortsat vækst hos SAS i oktober

sas a330-300Rutetrafikken steg med 3,9% i løbet af måneden, mens kapaciteten blev forøget med 0,8%. Den gennemsnitlige load factor steg med 2,3 procentpoint til 76,8%, rekord for en oktober måned.

Fremgangen blev især drevet af selskabets interkontinentale ruter og de mere feriebetingede ruter i Europa. Den interkontinentale kapacitet steg med 4,4% og trafikken med 8%. Især den nye rute fra Stockholm til Hong Kong og en jævn stigning for eksisterende ruter sikrede fremgangen. I alt fløj 2,6 millioner med SAS i oktober, hvilket er en nedgang på 0,8%

På det europæiske og intraskandinaviske rutenet steg kapaciteten med 0,1%, mens trafikket gik i vejret med 3,1%. Indenrigstrafikken faldt med 1,8% samtidig med, at kapaciteten her faldt med 3,2%.

Markedsbetingelserne i Scandinavien har stabiliseret sig og balancen mellem kapacitet og efterspørgsel blev forbedret sammenlignet med 2014.

Som svar på den stigende efterspørgsel vil SAS øge sin interkontinentale kapacitet med omkring 25% i løbet af vintermånederne gennem nye ruter og øgede frekvenser, der allerede er annonceret. Samtidig vil større fly frem til april 2016 erstatte udfasede Boeing 717 især i Sverige.

Ser man bort fra langruterne vil kapaciteten stige med 3-4%, mens det samlede antal flyvninger blot vil stige med omkring 1%.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.