Fortsat vækst i dansk turisme

turisme københavnUdenlandske turister i 2014 23,4 millioner overnatninger i Danmark. Det er det højeste antal siden 2003, og 2015 bliver endnu bedre, viser en prognose fra VisitDenmark, der forventer 2,3 millioner flere udenlandske overnatninger i 2018 end i 2014.

2015 er startet godt. De udenlandske overnatninger i januar steg med næsten 10% sammenlignet med sidste år. I prognosen ’Forecast. Turismen i Danmark 2015-2018’ forventer VisitDenmark en vækst på mellem 1% og 3,5% frem til 2018. Dermed ligger Danmark på linje med det øvrige Europa.

”Alt tyder på, at kurven er knækket. Vi er inde i en positiv udvikling, hvor flere udenlandske turister har fået øjnene op for Danmark”, siger Lars Erik Jønsson, viceadm. direktør i VisitDenmark.

Stort set alle vigtige markeder forventes at gå frem i 2015, men der er især positive forventninger til det tyske marked: ”Vores kampagner på det tyske marked har stor gennemslagskraft, den tyske økonomi er god, og samtidig holder tyskerne også i år sommerferie, når danskerne er taget tilbage på arbejde, hvilket betyder, at erhvervet kan tilbyde de tyske turister gode priser. Vi har derfor grund til at håbe, at væksten i 2015 kan blive endnu højere, end prognosen viser”, siger Lars Erik Jønsson.

Også fra det engelske og amerikanske marked er der positive forventninger. Trods usikre valutakurser er der tro på en norsk fremgang i 2015, mens Sverige vurderes at holde niveauet fra 2014. VisitDenmark tror fortsat på vækst fra Kina og andre vækstlande – om end mere moderat.