Fortsat vækst i Færøernes Lufthavn

0

færøernes lufthavn, Nordavia og Atlantic AirwaysLUFTFART: I årets tre første måneder har Færøernes Lufthavn haft over 56.000 passagerer, en stigning på 10,5 pct. i forhold til samme periode sidste år. Lufthavnen havde ellers frygtet tilbagegang.

Vagar Lufthavn havde ventet et fald i antal passagerer det første kvartal i 2016 i forhold til første kvartal 2015. Grunden var, at marts 2015 bød på solformørkelse på Færøerne. Den gav lufthavnen 4.000 ekstra passagerer.

Men de nye tal for første kvartal 2016 viser ny fremgang i forhold til 2015. En del af fremgangen skyldes, at det er blevet billigere at flyve til og fra Færøerne. Påsken lå også i marts i år, og det har bidraget positivt til første kvartal.

Derudover har hoteller og restauranter meldt, at der har været flere turister på Færøerne i første kvartal i år end de forrige år. ”Vagar Lufthavn arbejder tæt sammen med den færøske rejsebranche, bl.a. Visit Vagar og Visit Faroe Islands, så lufthavnen kan være en medspiller i arbejdet med at promovere Færøerne som en attraktiv turist-destination”, siger lufthavnsdirektør Jákup Sverri Kass.

Vagar Lufthavn har gjort store investeringer de sidste måneder, bl.a. har den købt to nye brandbiler, som har forhøjet lufthavnens beredskabskategori til en CAT 7 lufthavn. Derudover har lufthavnen bl.a. investeret i nyt udstyr til kontroltårnet.

Det går også godt for lufthavnens nye og meget større taxfree butik. Den er klart billigere end f.eks. de toldfrie butikker i Københavns Lufthavn, hvortil ca. 85 pct. af de rejsende til og fra Færøerne skal eller kommer fra.

En stor fordel ved Færøernes Lufthavn er, at der kan købes toldfrit ved såvel ankomst som afrejse.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz