Lokale redningsarbejdere i færd med at få bjærget den forulykkede minibus fra kløften. (Foto: Pai Samakkhi Karnkusol Rescue Foundation)

Forulykkede turister rejste med dansk rejsebureau

De tilskadekomne danskere ved torsdagens busulykke i Thailand var turister, der rejste med Jysk Rejsebureau. ”Det er vores backpackere, der er kommet til skade,” oplyser direktøren.

Torsdag aften var 13 danske turister på vej med en minibus til et såkaldt full moon party, da bussen kørte af vejen og endte i en kløft. Ulykken indtraf i Pai, som er det mest nordøstlige distrikt i Mae Hong Son-provinsen i det nordlige Thailand.

Minibussens thailandske chauffør omkom ved ulykken, mens alle de 13 danske turister kom til skade.

Tre af dem i en sådan grad, det kvæstelserne – ifølge Bangkok Post – beskrives som værende alvorlige. De er efterfølgende blevet bragt til hospitaler i Chiang Mai Ram og Pai, lyder det desuden.

TV 2 har en blog med løbende opdateringer i forbindelse med ulykken. Her står blandt, at nogle af de unge danskere er kommet så alvorligt til skade, at de formentlig skal transporteres hjem til behandling i Danmark.

Danske og thailandske myndigheder bekræfter
De 13 danskere er mellem 19 og 25 år, 10 af dem er kvinder. Den thailandske chauffør, der mistede livet som følge af de skader, han pådrog sig ved ulykken, var 50 år.

Den thailandske politiinspektør Suwit Boonyaphen, der er tilknyttet Mae Hong Sons turistpoliti, har til avisen fortalt, at ulykken har fundet sted, mens Udenrigsministeriet udtaler til flere medier herhjemme, at de danske myndigheder også er orienteret om hændelsen.

De foreløbige meldinger går på, at ulykken muligvis opstod, fordi chaufføren ikke var stedkendt i det givne område, blev overrasket af et sving og mistede kontrollen over køretøjet, der dernæst skred ud og endte i kløften.

Af sted med Jysk Rejsebureau
De forulykkede danske turister i ulykken var i Thailand med det store rejsebureau Jysk Rejsebureau, der arrangerer rejser til cirka 80 destinationer verden over. De største rejsemål er USA, Thailand, Australien samt New Zealand.

Niels Amstrup, der er administrerende direktør for Jysk Rejsebureau, bekræfter over for Standby.dk, at de tilskadekomne turister var rejst med bureauet. Han slår derudover fast, at man har orienteret myndighederne samt andre relevante parter.

”Det er vores backpackere, der er kommet til skade. Der var 13 i bussen; De var ude og backpacke, da ulykken sker,” siger han.

”Nu gør vi alt det, vi kan og skal. Vi tilsikrer at rejseforsikringsselskaberne er aktiveret og at den danske ambassade i Bangkok er orienteret, aktiveret og bistår. Lige nu kan jeg ikke udtale mig om status for de involverede,” tilføjer Niels Amstrup.


Relaterede artikler:

Thailand må kigge langt efter kinesiske turister

Thailands turistråd fejrede SAS tilbage i Bangkok

Thailand ser stor vækst i udenlandske turister