Forurenet kabineluft giver sygt personale

Den forurenede luft i flykabiner medfører, at både piloter og kabinepersonale bliver syge, viser et omfattende universitetsstudie.

Der er fundet et sammenfald mellem sundhedsproblemer og luften i cockpits og kabiner på passagerfly, som hyppigt er forurenet af oliedampe og andre væsker, konstaterer undersøgelser, der er gennemført under ledelse af universitetet i Stirling, Skotland.

Undersøgelsen har omfattet mere end 200 kabineansatte og afslører et mønster af symptomer, der strækker sig fra hovedpine og kvalme til problemer med vejrtrækning og synsforstyrrelser.

En af undersøgelserne omfattede 219 piloter, hvoraf 88% var opmærksomme på, at de havde været udsat for forurenet luft under flyvning. Knap 65% kunne melde om specifikke sundhedsproblemer, mens 13% havde kronisk dårligt helbred.

En anden undersøgelse var målrettet 15 tilfælde af olielæk, som havde ført til symptomer med forvirring og manglende arbejdsevne. Tre fjerdedele af sagerne havde berørt mere end en enkelt medarbejder.

Susan Michaelis fra Stirlings Universitet siger til The Times: Dette er meget klare indikationer af risici for alle flyvende personalegrupper, for en del af jordpersonalet og i enkelte tilfælde for hyppigt rejsende.

“Der er en klar årsag/virkning forbindelse mellem sundhedsproblemerne og de steder, hvor kabinernes luftforsyning risikerer forurening med f.eks. oliedampe”.

Vyvyan Howard, professor i patologi og toksikologi ved universitetet i Ulster: “Det vi ser her, er flypersonale, som gentagne gange bliver udsat for lave niveauer af farlige dampe, som bør undgås”. Hun anbefaler måleudstyr på fly, der benytter ufiltreret luftforsyning til flykabinen.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.