Italienske Firenze er ét af fem europæiske rejsemål, amerikanske turister navnlig vil rejse til dette efterår, viser ny undersøgelse. Arkivfoto fra Wikipedia: Kuhnmi.

Forventer stadig flere amerikanske efterårsturister

Fem europæiske destinationer er blandt Tripadvisors 10 mest bookede for amerikanske turister, der rejser til udlandet dette efterår. Resten er i Caribien. Flest USA-turister holder ferie hjemme.

Den store, globale bookingplatform Tripadvisor har netop udgivet sit seneste Seasonal Travel Index med rejsedata for amerikanske turister baseret på deres reservationer for rejser her i efteråret.

74 procent af amerikanerne i opgørelsen vil angiveligt rejse dette efterår, hovedparten dog hjemme i USA – det samme tal var for et år siden 61 procent. Og 52 procent af deltagerne i undersøgelsen har angiveligt booket mere end samme tid i 2022, kun tre procent har booket mindre, skriver Euronews.

Data fra Tripadvisor viser også, at amerikanerne igen booker flere udlandsrejser end før pandemien. Og tre ud af fire af de amerikanske turister, der rejser udenlands dette efterår, vil vende tilbage til en destination, de har besøgt tidligere – de mest bookede udenlandske rejsemål er i Europa og Caribien. Hovedfokus på rejserne er kultur og sightseeing, oplyses det i undersøgelsen.

Top-10 for rejser dette efterår ud af USA toppes af Paris fulgt af Cancun (Mexico), Rom, London, Punta Cana (Den Dominikanske Republik), Cabo San Lucas og Playa del Carmen (begge i Mexico), Barcelona, Palm – Eagle Beach i caribiske Aruba samt italienske Firenze.

Den amerikanske Top-10
65 procent, altså næsten to ud af tre af de amerikanere, der vil tage en ferie dette efterår, bliver hjemme i USA. Ifølge Tripadvisor toppes den amerikanske liste over de tre mest bookede rejsemål i USA af favoritter som Las Vegas, New York City og Orlando.

Tripadvisor har også kigget på de 10 mest trendy rejsemål i USA for det kommende efterårs rejser. Den liste toppes af mere ukendte navne som Little Torch Key, Indian Rocks Beach og Miami Springs, alle i Florida, Hawley i Pennsylvania, Carefree (Arizona), Reno (hovedstaden i Nevada), Cape Canaveral og Holmes Beach, begge i Florida, samt i Californien såvel Rutherford som Indio.

Rejsestatistikken viser også, at hver fjerde amerikaner vi rejse alene på ferie dette efterår. Enten fordi de gerne vil være på farten for sig selv, fordi de er single eller fordi deres partner ikke har tid til at rejse med, lyder det fra Tripadvisor.

De amerikanske indenrigs-efterårsrejser er i snit på mellem to og fire overnatninger.

 

Relaterede artikler:

Disse lande og rejsebyer opkræver turistskatter

Stort charterbureau har hver femte gæst med rutefly

TUI udvider til 10 rejsemål i USA