Fra CPH til Doha

”Vi er klar til at øge vores engagement i Skandinavien” sagde Paul Johannes, der er vicepræsident for Qatar Airways i Europa. Og han fortalte at ruten til Doha er en af de mest succesrige nye ruter som Qatar har introduceret i år. Den åbnede den 30 marts. Samtidig kunne han fortælle at ruten fra Stockholm til Doha nu byder på daglige flyvninger. Qatar lægger megen vægt på at man i øjeblikket er det eneste flyselskab som flyver direkte fra Skandinavien til Mellemøsten. ”Ruten fra København har fået en fantastisk modtagelse, og vi er da klar til at øge vores engagement i Nordeuropa”, sagde han. Og så bor der 1000 danskere i Qatar.

 

Qatar Airways er et af de hurtigst voksende flyselskaber i verden med en vækst som har ligget på 40 pct. fra år til år. Fra sit hoved-hub i Doha har luftfartsselskabet udviklet et globalt netværk, som omfatter Europa, Mellemøsten, Afrika, Sydøstasien og Nordamerika.

 

I begyndelsen af 2005 fløj Qatar Airways til 56 byer, og i maj 2010 var antallet steget til 89, efter at bl.a. Amritsar, Goa, Houston og Melbourne er blevet føjet til selskabets globale netværk af rejsemål.

 

Selskabet havde kun fire fly i 1997, men flåden voksede til 28 fly i slutningen af 2003, og milepælen på 50 fly blev nået i oktober 2006. I dag råder selskabet over mere end 80 fly. I 2013 vil flåden være vokset til 120 fly.

 

Qatar Airways har bestilt 200 nye fly, som bliver leveret i løbet af de næste par år til en værdi på mere end 40 mia. dollars.
Dertil kommer 80 fly af Airbus’ nye generation af A350 og yderligere tre Airbus A380-superjumboer.
Desuden har man bestilt 60 fly af typen Boeing 787 Dreamliners og 32 fly af typen Boeing 777.

 

Skrevet af Redaktionen