Frankrig forbyder søgemaskiners prisklausuler

1

Hotel house keepingHOTELLER: Det franske parlament har vedtaget en ny lov, der helt forbyder online rejsebureauernes (OTA’ernes) prisklausuler. Fremover overtræder de fransk lovgivning, hvis de forsøger at binde hotellerne til prisklausuler, der fastfryser værelsespriserne for det enkelte hotel.

Konkret betyder det for franske hoteller, at de nu selv kan bestemme, hvor meget deres værelser skal koste på de salgskanaler, de ønsker at bruge – hvad enten det er på en bookingportal eller på hotellets egen hjemmeside, oplyser Horesta.

”Denne beslutning markerer en milepæl i vores kamp for at sikre fri konkurrence for Europas hoteller,” siger Susanne Kraus-Winkler, præsident for den europæiske hotelorganisation HOTREC, som danske Horesta er medlem af.

Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard, siger om den franske nyhed: ”Det er bydende nødvendigt, at hotellerne kan drive forretning på et marked med fri konkurrence. Vi har tidligere set domstole i Tyskland og Frankrig dømme prisklausulerne ulovlige. Med den nye franske lovgivning er der taget et vigtigt skridt for at sikre hotellernes ret til at tilbyde gæsterne lavere priser på deres egen hjemmeside.”

”Det vil være naturligt, at Danmark og de øvrige EU-lande følger samme vej og dermed sikrer fri konkurrence og ens retstilstande i Europa,” tilføjer Katia Knipschildt Østergaard.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Frankrig forbyder søgemaskiners prisklausuler"

Notify of
avatar
Peter Laigaard Jensen
Peter Laigaard Jensen

Ned til Margrete Vestager med den sag – hun er EU kommisionær for konkurrencesager og denne praksis som Fransk lovgivning har indført bør naturligvis også gælde for de øvrige EU lande.

wpDiscuz