Franske flyveledere strejker

0

flyveledereLUFTFART: En række franske flyveledere nedlagde i aftes arbejdet – den seneste strejke står til at vare til onsdag morgen. Op mod hvert fjerde fly til og Frankrig forventes aflyst.

SAS havde i aftes aflyst ét fly fra Oslo til Paris i dag, men forudser store forsinkelser pga. strejken. Ifølge SAS strejker også de franske taxaer, hvilket kan gøre det sværere at komme til og fra lufthavnene.

Ifølge Ryanair er den nuværende strejke den 40. hos franske flyveledere siden 2009 – og den vil resultere i tusindvis af flyaflysninger. Der regnes med, at mellem 20-25 pct. af flyvninger indenrigs i Frankrig og til og fra landet kan blive aflyst i dag.

I aftes var der ifølge Københavns Lufthavns hjemmeside ingen aflysning hos SAS og Air France til og fra Paris i dag.

Ryanair vil have fjernet de franske flyvelederes ret til at strejke og har åbnet hjemmesiden: keepeuropesskiesopen.com. Her kan borgere i EU-landene skrive under på protest mod flyvelederstrejker. Når antallet af underskrifter har nået en mio. overgives de til EU med krav om lovgivning på området.

Ryanair vil have strejkeforbud for flyveledere på samme måde, som det f.eks. er tilfældet for politifolk – eller at arbejdet for strejkende flyveledere kan overtages af andre flyveledere.

Ryanairs marketingsdirektør, Kenny Jacobs, siger: “Det er en skændsel at flypassagerer i Europa igen og igen skal have forstyrret eller aflyst deres rejseplaner af flyveledernes selviske fagforeninger, der bruger strejker som første våben og ikke som sidste udvej.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz