Den franske skisportssammenslutning forudser flere turister til vinter. Mange ”ikke-skiløbere” vil i år vælge ferie i bjergene, nu hvor de ikke kan tage på storbyferie eller til for eksempel Østen på vinterferie, hedder det. Pressefoto fra Atout France: Gilles Lansard.

Franske skisportssteder forventer flere turister

Der kan i en coronatid blive kamp om skituristerne. ”Frankrig er nok bedre stillet. Vi har ikke vild, smitterisikofyldt afterski, som i nogle nabolande,” hævder den franske skisportssammenslutning,

Der er under normale år skønsmæssigt cirka en halv million danske skigæster om året, med Alperne og Norge/Sverige som de største destinationer.

Hvordan sæsonen bliver i år, kan være svært at vurdere. Skisportslande som Frankrig, Schweiz og Østrig har i øjeblikket den orange farve i de danske rejsevejledninger. I Alpelandene er der lige nu kun åbent til Italien. Også Sverige og Norge er stadig gule i rejsevejledningerne.

Nu melder de franske skisportssteder sig klar til den kommende skisportssæson med en række Covid 19-forholdsregler, skriver det franske turistråd, Atout France i Danmark, i en pressemeddelelse.

Mundbinds-krav i liften, ingen stående servering på restauranter og barer, afspritning af udlejningsudstyr og online-booking på alt lige fra hotel til udstyr og liftkort for at undgå fysiske køer. Det er nogle af de Covid 19-forholdsregler, de franske skisportsdestinationer netop har offentliggjort.

Personale og skiturister i de franske skisportsstationer skal i fællesskab bidrage til at bevare muligheden for fortsat at stå på ski i bjergene – og til at bevare alles helbred samt de mange arbejdspladser. Sådan lyder det fra de franske skisportsstationers sammenslutning, France Montagnes, i dens netop offentliggjorte infoguide om håndtering af Covid 19 i den kommende skisæson 20/21.

Guiden opdateres i takt med at Covid 19-situationen ændrer sig. Infoguiden har til opgave at informere om gældende Covid 19-forholdsregler i verdens største skisportsområde, oplyser Atout France.

Tror på flere turister i bjergene
Ifølge Jean-Marc Silva, direktør for France Montagnes, forventes den kommende sæson at blive kompleks.

”På nogle områder er vi nok bedre stillet end nogle af de andre skisportslande, fordi vi i Frankrig ikke har samme slags vild, smitterisikofyldt afterski – og desuden har flere, mindre, individuelle boliger end i nogle af vores nabolande, hvor der ofte er rigtig mange hoteller,” siger Jean-Marc Silva uden at nævne franske Val Thorens eller hvilke nabolande, han refererer til. Han fortsætter:

”De franske skisportsområder udgør et kæmpestort udendørs område, hvor der er god plads. Især hvis man vælger nogle af de mindre kendte destinationer.

Der vil komme mange turister i bjergene til vinter. Mange ”ikke-skiløbere” vil i år vælge ferie i bjergene, nu hvor de ikke kan tage på storbyferie eller til for eksempel Østen på vinterferie,” siger direktøren.

Restriktioner på barer er positivt
I pressemeddelelsen fra Atout France siger produktdirektør Martin Grumsen fra Skandinaviens største skirejsebureau Skinetworks, der blandt andet tæller rejsebureauer som Nortlander, Slopetrotter, Danski, Active Alps og Summitweek:

”Skiløb er heldigvis en udendørsaktivitet. Derudover er man godt pakket ind med handsker, maske, googles og andet udstyr. At der kommer restriktioner på barer, ser vi kun som et positivt tegn. Samtidigt tror vi, at Covid 19-forholdsreglerne er med til at sikre en lang og god sæson i alperne.”

Relaterede artikler:

Dansk rejsegruppe skifter koncernchef

Kendt rejsebrancheprofil: Jeg slap billigt for coronaen

https://standby.dk/stort-skirejsebureau-maatte-flytte-gaester/