Freder interkontinentale ruter

SAS skærer dybt i kapaciteten og stiller 18 fly i hangar. Men selskabets vigtige og prestigefyldte oversøiske ruter vil ikke blive berørt af de ekstra nedskæringer, som ledelsen har besluttet efter det dårlige resultat for første halvår. SAS ønsker ikke at oplyse, hvilke ruter, der mister afgange, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

Den interkontinentale trafik klarede sig forholdsvis godt i det seneste kvartal, hvor resultatet trods de høje brændstofpriser blev et beskedent overskud. SAS har 11 interkontinentale fly, og de er en vigtig motor for trafikken i selskabet, fordi passagererne til de oversøiske ruter hentes i hele Skandinavien og det nordlige Europa.

 

»Vi har ingen planer om at skære mere på den oversøiske trafik,« konstaterer SAS’ vicekoncernchef John Dueholm.

 

Samtidig er de lange ruter til USA, Kina og Fjernøsten er ikke så konkurrenceudsatte som de europæiske ruter, og det holder billetprisen oppe. Afmatningen i den amerikanske økonomi har ganske vist fået salget i USA til at falde. Til gengæld har efterspørgslen været større i Nordeuropa på grund af den lave dollarkurs.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.