Fremgang for Færøernes Lufthavn

jet time boeing b737  Færøerne lufthavnLUFTHAVNE: Opgørelse frem til 1. oktober viser, at fremgangen for Færøernes Lufthavn i årets første ni måneder var 9,8 pct. Fra januar til september i år er der rejst 219.918 passagerer, en fremgang på næsten 20.000. Lufthavnen klar med forbedringer ved to fly på samme afgangstidspunkt.

I september rejste 23.334 passagerer gennem lufthavnen på Færøerne, en fremgang på 9,6 pct.

Et bedre indtægtsgrundlag har gjort det muligt for Vagar Lufthavn at sænke passagerafgiften fra 185 til 165 kr. Derudover har lufthavnen givet færøske Atlantic Airways store rabatter på nye ruter til Edinburgh, Mallorca og Barcelona, siger lufthavnsdirektør, Jakup Sverri Kass.

Vagar Lufthavnen har et godt samarbejde med færøske Atlantic Airways og vil fremover have flere direkte ruter til og fra Færøerne. På den baggrund overvejer lufthavnen f.eks. et nyt spor i sin sikkerhedskontrol. Den har i dag kun ét.

Ligeledes vil Vagar-lufthavnen forbedre sig, når der er mere end to flyafgange på samme tid. Det blev set sidst i september, hvor to fly på samme tid skabte kaos. Her var ingen supervisorer fra Atlantic Airways eller Færøernes Lufthavn på plads.