Fremgang for hotellerne i januar

Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I januar steg antallet af overnatninger med 4% i forhold til samme måned sidste år.  

Det er hovedstaden, som sikrer fremgangen med en vækst på næsten 14%. Provinsen har mistet næsten 3% af sine hotelovernatninger. 

I hovedstaden er fremgangen så stor, at den overgår væksten i antallet af værelser. Siden januar i fjor er antallet af værelser steget med 7%. 

”Det er positivt for de københavnske hoteller. Udviklingen giver et berettiget håb om, at antallet af hotelovernatninger på landsplan fortsætter den positive udvikling, der tog sin begyndelse i 2010”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.  

Både i provinsen og i hovedstadsområdet er omsætningen pr. værelse langsomt på vej opad, men i hovedstadsområdet er væksten lavere end i overnatningstallet. For første gang i lang tid er antallet af fritidsturister på landsplan faldet en smule (1%), mens antallet af forretningsturister er steget med 8%. Det afspejler sig i tallene for kursus- og konferencecentrene, som har oplevet en vækst, der overgår udviklingen i overnatningstallene. 

I hovedstaden er det både gået fremad for danske og udenlandske overnatninger. Særligt fra de store markeder som Sverige, Norge og Storbritannien. I provinsen er Nordjylland den eneste region, som kan melde om fremgang i januar sammenlignet med samme måned i fjor.

Skrevet af Flemming Juul