Fremgang for RiD på 6%

Mere end hver anden dansker har været på charterferie de seneste fem år, men kun 1% har været til grisefest. Grisefesten er ved at uddø, men charterrejsen lever i allerbedste velgående.

 

"En landsdækkende undersøgelse viser, at charterferien er radikalt anderledes end for bare 10 år siden.

Ingen gider grisefest længere, og kun 1% har været på sådan en, og kun 2% tog mad med hjemmefra af frygt for at få dårlig mave. Undersøgelsen viser alt i alt, at charterferien er trukket i moderne klæder, og at danskerne kan lide forvandlingen. Apollo tilbyder eksempelvis ikke grisefest som udflugt længere, og det har vi ikke fået negativ respons på", konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

 

"Der er dog klassiske elementer i charterrejsen, som består, viser undersøgelsen. 23% svarer, at de havde forudbestilt toldfrie varer, som lå på sædet i flyet, da de kom ind, og 16% har på deres seneste charterrejse deltaget i en udflugt, arrangeret af rejsearrangøren. 65% svarer, at der boede mange nationaliteter på deres hotel og ikke kun danskere”.

 

Mere end hver anden dansker har været på charterferie de seneste fem år. 62% af kvinderne har prøvet det, og 53% af mændene har valgt charter som ferieform. 55% under 30 år har været på charterferie de seneste fem år, og 66% af befolkningsgruppen over 65 år har valgt det. Region Hovedstaden med 62% og Region Nordjylland med 72% topper listen.

 

Undersøgelsen er landsdækkende og bredt fordelt på køn, alder og geografi.

Skrevet af Flemming Juul