Fremgangen fortsætter i Billund Lufthavn

I marts rejste 201.699 passagerer gennem Billund Lufthavn. Det er en fremgang på 6,9 % i forhold til marts 2011 – svarende til 12.967 passagerer.

 

Udenrigsrutetrafikken var med 122.658 passagerer stort set som året før, men bag tallene ligger en stor fremgang på Air Frances’ rute til Paris samt stigning for Ryanairs nye ruter.

 

Når der ikke bliver tale om en samlet fremgang skyldes det primært, at Cimber Sterlings lukning af ruterne til hhv. London Gatwick samt München har betydet passagerfald, siger Billund Lufthavn. Så selv om Sun-Air sidste måned genåbnede ruten til München har dette ikke kunnet opveje det samlede fald.

 

Top 5 destinationerne i marts var: Amsterdam, London, Frankfurt, Oslo og Paris.

 

Chartertrafikken stod igen i marts for en stor fremgang. I alt 66.831 passagerer rejste med charterfly, en fremgang på 13.374 passagerer svarende til 25 pct.
Som i februar er det især Egypten, der står for den store fremgang, men også Tunesien og Dansk Vestindien bidrager til det forbedrede resultat, oplyser Billund Lufthavns direktør, Kjeld Zacho Jørgensen.

 

De fem største charterdestinationerne fra Billund var sidste måned Las Palmas, Tenerife, Hurghada, Sharm el Sheikh og Fuerteventura.

 

Indenrigstrafikken fortsætter den faldende tendens. I alt rejste 10.718 sidste måned med indenrigsruten til København. Det er et fald på 2.070 passagerer svarende til 16,2 %. Indenrigstrafikken udgjorde i marts 5,3 % af den samlede trafik.

 

I årets første tre måneder har Billund Lufthavn haft 535.611 passagerer, en fremgang på 6,1 pct. sammenlignet med første kvartal af 2011. Flest passagerer har der været på udenrigsruterne, i afrundede tal nemlig 320.000, der var 182.000 chartergæster og 29.000 på indenrigsruten til København.

 

I øvrigt er der festivitas i Billund Lufthavn 20. april. Her indvies lufthavens nye havnekontor, den nye terminal for privatfly samt Kirk Kapitals hangar, der drives af Air Alsie fra Sønderborg.
 

Skrevet af redaktionen