Fri roaming giver mobilboom på rejsen

Tidligere har mange danskerne holdt igen med brug af mobiler på ferien af frygt for høje datapriser. Men den nye EU-aftale om fri roaming åbner for nye muligheder med mobilen som rejseleder.

Mange finder den rigtige restaurant eller tips til oplevelser på smartphonen. Men hidtil har uvished om en mulig, stor ekstraregning afholdt mange fra at bruge mobilen i udlandet.

”Aftalen er med til at gøre det nemmere for danskere at rejse. Danskerne former deres rejse på mobilen, så selvfølgelig skal man kunne bruge mobilen i EU-lande uden at betale en bondegård for det”, siger Nikolai Johnsen, pressechef for TUI i Danmark.

Rejsearrangører benytter apps til at kommunikere med gæsterne på feriemålet. TUI er én af de arrangører, der satser stort på at gøre rejselederen mobil, og i forvejen bruger halvdelen af TUIs danske gæster en app til at få svar på praktiske spørgsmål.

”I år forventer vi at 70% af de danske gæster vil benytte vores app til at kommunikere med rejselederne på feriemålet. Vi ved, at mange har holdt sig tilbage på grund af høje priser, men den frie roaming vil få mange til at slippe tøjlerne”, siger Nikolai Johnsen.

Aftalen træder i kraft den 15. juni og vil derfor påvirke over en million danskeres sommerferie i EU-lande.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.