Frygt for Hurtigrutens konkurs

Ifølge analytiker Bjørn E. Kristiansen i SpareBank 1 Nord-Norge Securities frygter man en konkurs, hvis ikke Hurtigrutens aftale med staten ophæves straks, skriver Dagens Næringsliv.

 

”Som debitor med så megen gæld, så blinker advarselslamperne overalt. Vi er helt afhængige af at være særdeles direkte i dialogen med bankerne”, siger adm. direktør Olav Fjell fra Hurtigruten asa.

 

Torsdag skal der holdes et nyt møde med banksyndikatet i Oslo. Hurtigruten har en total rentebærende gæld på 4,5 milliarder norske kroner, hvoraf godt tre milliarder er et syndikatlån fra norske og udenlandske banker.

 

Olav Fjell indrømmer at Hurtigruten endnu engang kan komme i konflikt med lånevilkårerne til banksyndikatet, hvis ikke selskabet får solgt mindst et af sine skibe og får ændret aftalen med staten.

  

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.