Fyringsrunde i stort rejsebureau

albatrosTURISME: Danmarks største leisurebureau opsiger næsten hver 10. ”Vi er ikke i krise, men har forenklet arbejdsopgaverne – derved er der forsvundet jobs,” siger den adm. direktør.

Albatros Travel opsagde denne uge 14 af sine 150 medarbejdere på hovedkontoret i København, erfarer standby.dk

Albatros er Danmarks største, ikke-charter, leisurebureau fulgt af Kilroy Gruppen og FDM travel. Albatros omsatte sidste år for 700 mio. kr. og fik atter overskud.

”Men trods opsigelserne er vi ikke i krise,” siger adm. direktør Berit Willumsgaard til standby.dk

Hun er gift med stifteren af rejsebureauet, Søren Rasmussen, der i dag er bestyrelsesformand. Albatros fejrede sidste måned sit 30 års jubilæum.

”Vi har de seneste år gennemført store forandringer og forenklet arbejdsprocesser, hvorved nogle arbejdsopgaver er forsvundet eller kan varetages af mindre personale. Vi er ikke i krise, men skal blive bedre rustet til fremtiden. Vi har engageret et bureau, der skal hjælpe de opsagte med at finde nyt job i eller uden for rejsebranchen,” siger Berit Willumsgaard.

Kort efter samtalen med standby.dk mailede Berit Willumsgaard bl.a. disse ekstra kommentarer: ”Albatros har de seneste år været gennem store forandringer; et innovativt rejsebureau må hele tiden være forandringsvilligt. Vi har indført nye arbejdsrutiner og forenklet arbejdsprocesser, så vejen fra idé til gennemførelse er hurtigere. Det betyder, at vi nu må justere organisationen.”

Videre hed det fra den adm. direktør: ”Vi er Danmarks største arbejdsplads blandt leisure-rejsebureauerne, og det er vigtigt at vi også står stærkt i fremtiden, derfor må vi desværre sige farvel til en række gode medarbejdere.”

Berit Willumsgaard fortsætter: ”Nogle arbejdsopgaver forsvinder fuldkommen, andre kan varetages af et mindre antal, det må vi reagere på, hvis vi også i fremtiden vil være et stærkt og sundt rejsebureau.”

Albatros Travel har kontorer i Kina, Indien, Kenya, Tanzania og Sydafrika, og har de seneste år lagt visse arbejdsopgaver i udlandet, hvor de rettelig hører til,” siger direktøren.