Gamle fly er lige så sikre

Et gammelt fly er ikke mere usikkert end et nyt fly. Sådan lyder det fra Statens Luftfartsvæsen i kølvandet på den tragiske dødsulykke i Madrid  i går. Det skriver Berlingske Tidende i dag.  
»Man kan ikke sige, at fordi et fly er gammelt, er det et dårligt eller farligt fly. Når flyet forlader fabrikken, følger der et vedligeholdelsesprogram med, som skal overholdes. Det betyder blandt andet, at producenten har beregnet levetiden på de enkelte dele, trukket adskillige procent fra og derefter sagt, at når flyet har fløjet så og så mange timer, så skal en bestemt del skiftes. Det sikrer, at man fornyer delene, før de går i stykker,« siger kommunikationschef Thorbjørn Ancker. 
Spanair har ifølge SAS’ hjemmeside 31 fly af typen MD 81, MD 82 og MD 83. Det var flyproducenten McDonnell Douglas, der i 1980 introducerede MD 80-serien. På verdensplan er op mod tusind MD 80-fly i de forskellige varianter i brug, især hos selskaber som American Airlines, Delta, Alitalia og SAS. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.