Garantifond melder Lauritz.com til politiet

Birgitte Fjeldhoff.

Rejsegarantifonden har politianmeldt auktionsfirmaet Lauritz.com for i sidste uge at have udbudt et krydstogt under eget navn på auktion.

”Vi har før haft fat i Lauritz.com og forklaret, at de er registreret i Rejsegarantifonden på bestemte betingelser. De regler var de enige i.

Der kan selvfølgelig ske fejl og misforståelser, men vi kan bare konstatere, at de under eget navn har udbudt et krydstogt på en auktion sidste uge, hvilket er i strid med rejsegarantifondsloven. Derfor har vi nu politianmeldt Lauritz.com.”,siger direktør i Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, til takeoff.dk

Baggrund for sagen er, at Lauritz.com er registreret i Rejsegarantifonden, men kun som formidler for den tyske rejseudbyder TransOcean Kreuzfahrten, dvs. med tilladelse til at udbyde og sælge TransOcean Kreuzfahrtens pakkerejser.

Der gælder regler om forbrugerbeskyttelse mod rejseudbyderens insolvens i hele EU/EØS, og TransOcean Kreuzfahrten opfylder de tyske regler. Lauritz.com er på denne baggrund fritaget for at stille garanti overfor Rejsegarantifonden, så længe selskabet kun udbyder og sælger TransOcean Kreuzfahrtens pakkerejser.

Men i sagen fra sidste uge har Lauritz.com imidlertid udbudt og solgt en pakkerejse i eget navn, dvs. med Lauritz.com som ansvarlig rejseudbyder. Det er i strid med selskabets registreringsvilkår i Rejsegarantifonden, og derfor har fonden indgivet politianmeldelse.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.