Gastronomi skal forlænge sæsonen

Tallene vidner om, at det kulinariske spiller en stor rolle på toppen af Danmark. Nu sætter et nyt samarbejde gastronomien i højsædet og viser, at danskere med lækkersultne ganer kan holde ferie i landets nordligste by året rundt.

”Vi har igennem længere tid arbejdet med nye og anderledes oplevelser udenfor højsæsonen. Jeg er derfor stolt af at kunne præsentere ’Gastronomy Skagen365’ – et samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste kokke, som forhåbentligt vil øge kendskabet til Skagen som gastronomisk destination, der har noget at byde på 365 dage om året”, siger turistchef Lene Kappelborg.

’Gastronomy Skagen365’ består af Restaurant De 2 Have, Restaurant Kokkenes, Skagen Fiskerestaurant, Restaurant Drachmann, Hyttefadet og Brøndums Hotel, og Skagen Turistforening forventer, at flere brancheorganisationer og fødevareproducenter vil tilslutte sig inden udgangen af 2010. Gastronomy Skagen365 har allerede de første to sensommerarrangementer i kalenderen. Begge afholdes i Den Gamle Auktionshal på Skagen Havn.

I weekenden 27.-28. august mødes nordjyske producenter på Kvalitetsfødevaremessen i Skagen for at fortælle historien bag deres produkter. Men de er ikke alene. I år kan besøgende også stifte bekendtskab med den nordjyske direktør fra Restaurant Noma, Peter Kreiner, og michelinstjernekok Paul Cunningham, der til daglig driver restaurant The Paul i Tivoli.

Fredag den 17. september kreerer chefkokkene fra Gastronomy Skagen365 i fællesskab en 6-retters velgørenhedsmenu med lokale råvarer bestående af signaturretter fra de enkelte restaurationer. Al arbejdskraft, råvarer og underholdning leveres gratis, og aftenens indsamlede beløb går ubeskåret til Landsforeningen Downs Syndrom.

Skrevet af Flemming Juul