Gastronomisk turisme er et fokusområde for Phuket. (Foto: Matthias Wagner)

Gastronomisk turisme på Phuket i 2022

SPONSORERET INDHOLD: De fleste danskere forbinder Phuket i Thailand med de hvide strande og det azurblå hav. Dette er ganske kendetegnende for Phuket, men derudover er det også et godt sted at opleve den rige gastronomiske kultur, Thailand har at byde på. Gastronomisk turisme er et fokusområde for Phuket.

Af Matthias Wagner

Phuket er en populær destination hos mange skandinaver, men ikke alle har modet på at give sit i kast med de lokale og autentiske oplevelser fra det thailandske køkken.

De fleste skandinaviske rejsende passerer ofte forbi de små gader fyldt med små lokale restauranter for at finde mere “sikre” steder i restauranter, der i højere grad ligner noget man kan finde i Danmark.

Dette gør desværre, at rigtig mange turister ikke får oplevelsen af de lokale steder, som er en utrolig god mulighed for at opleve hvordan de lokale spiser. Her får man som turist den 100 procent autentiske oplevelse, hvor det er muligt at fornemme, hvordan det er at bo i Thailand.

Mr. Moo’s lokale restaurant er lidt gemt, men den giver muligheden for en autentisk oplevelse. (Foto: Matthias Wagner)

På besøg hos Khun Moo

På en tur passerede vi forbi Khun Moo’s restaurant. Denne er godt gemt væk på den nordlige del af øen. Khun Moo er meget gæstfri og byder høfligt indenfor. Han fortæller, at der normalt ikke kommer mange turister, fordi han ikke annoncerer og “ikke har pizza og lignende”.

Turister er dog meget velkomne til at smage de lokale specialiteter som han byder på.

Det er kendetegnende for de små lokale restauranter. De vil gerne have besøg af turister, men de gør ikke noget ekstra for at tiltrække dem.

Det er dog her, at man som turist kan få en oplevelse ud over det sædvanlige ved at dykke ned i eksempelvis Gaeng Som eller Mee Hokien.

De fleste restauranter har en ansat eller to der kan en smule engelsk. Men ellers kommer man rigtig langt med billeder af retterne, kombineret med et smil.

Surin Beach: Strand og lokalt madmarked

Phuket tilbyder også muligheden for kombinationen af de fantastiske strande og den lokale madkultur. Der er de mere etablerede restauranter, som eksempelvis kan findes på Kamala Beach, langs Rawai Beach eller Kata Beach.

Men meget interessant er også Surin Beach, hvor man harmuligheden for en af de velkendte fantastiske strande og et lokalt madmarked.

Surin Beach tilbyder de velkendte skønne strandoplevelser. (Foto: Matthias Wagner)

Phuket tilbyder med de mange strande noget for enhver smag, lige meget om man tager afsted til surfing (Kata, Kamala), kayaking (Yao Nui) eller en stor strand for alle (Bang Tao). Surin Beach er svær ikke at kunne lide den, da den tilbyder det meste.

Stranden er forholdsvis stor, så man føler sig ikke klemt. Derudover så er Thailand i højere grad begyndt at tilbyde de allerede opsatte liggestole og parasoller, som man kender fra Sydeuropa, men det er blot til en væsentlig lavere pris, omkring 100 baht (20 kroner) pr. dag.

Det lokale marked ved Surin Beach. (Foto: Matthias Wagner)

Parallelt med stranden er der langs vejen placeret de ikoniske madboder, som man kender fra Thailand.  Man kan således nyde en dag ved stranden, men hvor det også er muligt dykke ned i den lokale madkultur, uanset om du er til en “street-food” Pad Thai, eller de mere lokale “Roti” (pandekager) som kan laves i forskellige variationer. 

Gourmet på Phuket

Gourmet på Veya, Banyan Tree Phuket. (Foto: Matthias Wagner)

Hvis man leder efter “finere” spisesteder, eller skal fejre noget specielt, så har man også mulighed for dette på Phuket. Ønskes det helt fine, findes der både Bib Gourmand (Michelin anbefalet) og 1-stjernede Michelin-restauranter på Phuket.

Der er derudover et generelt godt udvalg af gode restauranter, uden at “Michelin-niveauet” behøves. Dette kan eksempelvis være Suay Cherngtalay eller Veya, Banyan Tree, som er blevet besøgt på denne tur.

Suay Cherngtalay tilbyder en 3-retters menu, men hvor både forret og hovedret består af flere retter. Veya på Banyan Tree er en ny restaurant der fokuserer på moderne fortolkninger af thai og vestlig mad, serveret i flotte omgivelser.

Med hele 20 Bib Gourmand restauranter på Phuket, er der udover disse rig mulighed for at gå på videre opdagelse i Gourmet køkkenerne på øen.

En dessert af højeste kvalitet på Suay Chergtalay. (Foto: Matthias Wagner)

Phuket tilbyder Thai-gastronomi for enhver smag

Det Thailandske køkken er verdenskendt – af gode grunde. Det spænder vidt fra lokale restauranter og de ikoniske sælgere ved gaden til gourmet restauranter.

Kendetegnende for Phuket er, at det er muligt at finde det hele. Dette ses også ved, at UNESCO har givet Phukets gastronomiske køkken betegnelsen “Kreativ by”, hvilket blandt andet skyldes den lange gastronomiske historie, hvor gastronomien trækker historiske tråde fire generationer tilbage i tid.

Oplev den gastronomiske udvikling hos Gin Gap Ei, der er en lokal restaurant på Nordøen. (Foto: Matthias Wagner)

Vov dig som turist ind på den næste lokale restaurant du besøger og få en autentisk oplevelse.

Når du passerer forbi Surin Beach, så husk at prøve en Roti (pandekage), mellem massagen og badningen. Hvis du til at afslutte en god ferie ønsker en finere oplevelse, så find din næste gourmet oplevelse på Phuket, eksempelvis på Banyan Tree’s Veya restaurant.

Vil du vide mere om Thailand, så klik ind på https://thecoloursofthailand.com/

 

Sponsoreret indhold, der er udarbejdet i samarbejde med Tourism Authority of Thailand (TAT), Stockholm Office. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold.