Gate Gourmet arbejder atter

LUFTFART: De 500 strejkende 3F-medlemmer i det store Gate Gourmet-flykøkken i Københavns Lufthavn er atter i arbejde. Flykøkkenet har cirka 95 procent af catering-markedet i Københavns Lufthavn.

Siden klokken ni lørdag formiddag har de strejkende medarbejdere i Københavns Lufthavns største flykøkken genoptaget arbejdet. Nu produceres og leveres der atter mad til Gate Gourmets kunder blandt flyselskaberne i Københavns Lufthavn.

De 500 ansatte, der alle er organiseret i fagforeningen 3F, strejkede flere dage sidste uge på grund af utilfredshed med, at dele i deres lokaloverenskomst var blevet opsagt af ledelsen hos Gate Gourmet i Københavns Lufthavn. De strejkende blev torsdag af Arbejdsretten pålagt at gå i arbejde, men strejkede videre fredag.

Formand for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, bekræfter standby.dks oplysninger.

Standby.dk erfarer fra kilder i lufthavnen, at arbejdet er blevet genoptaget efter der har været frugtbare kontakter mellem blandt andet tillidsfolkene hos Gate Gourmet og ledelsen i Schweiz af den verdensomspændende cateringkoncern. Der var repræsentanter til stede fra den schweiziske ledelse ved mødet torsdag eftermiddag i Arbejdsretten. Og gennem fredagen var der dialog mellem Gate Gourmet i Schweiz og tillidsrepræsentanterne på flykøkkenet i Københavns Lufthavn.

Hovedkontoret kommer til København
Repræsentanter fra den schweiziske ledelse kommer i den kommende uge til København for at få en aftale på plads med medarbejderne hos Gate Gourmet i Københavns Lufthavn.

Der er ikke indgået nogen aftale mellem medarbejderne på flykøkkenet i Københavns Lufthavn og ledelsen af Gate Gourmet i Schweiz. Men den igangværende dialog virker så lovende, at der er ‘en begrundet formodning om, at en aftaleløsning’ kan komme på plads den kommende uge for at få fjernet årsagerne til, at strejken i Københavns Lufthavn brød ud.

Med dialogen direkte til Schweiz har medarbejderne hos Gate Gourmet i Københavns Lufthavn sprunget den lokale ledelse i Københavns Lufthavn over; en ledelse som fagforeningen 3F tidligere har sagt, at medarbejderne har problemer med.

Det lykkedes ikke i weekenden for standby.dk at få en kommentar fra Palle Ørsting, der er general manager for Gate Gourmet i Københavns Lufthavn. Men han sagde i  weekenden til Ritzau: “Jeg er rigtig ked af, at det har berørt så mange kunder og er selvfølgelig superglad for, at medarbejderne har valgt at gå i arbejde igen.”

Gate Gourmet i Københavns Lufthavn producerer i snit dagligt over 20.000 måltider mad – alt fra morgenmad til varme retter til for eksempel langruteflyene. Gate Gourmet skønnes at have over 95 procent af markedet for flymad i Københavns Lufthavn.

Gate Gourmet har i øvrigt også et flykøkken i Billund Lufthavn, men her er der ikke ændret i de lokale aftalevilkår og der har derfor ikke været nogen arbejdsnedlæggelse.