Gebyrernes himmelflugt

Tallene stammer fra en rapport udarbejdet for Amadeus, af IdeaWorks. Rapporten afslører, at flyselskaber som United, Delta, American og Qantas ligger i gebyrtoppen for både 2011 og 2010.

 

Holger Taubmann, senior vice president i Amadeus:

”Flybranchen har været hurtig til at indføre mulighederne for ekstra indtjening gennem gebyrer på bagage, ekstra benplads og catering ombord”.

 

Jay Sorensen, president for IdeaWorksCompany:

”Vores første rapport om gebyrer kom i 2007, hvor kun 23 flyselskaber på verdensplan oplyste deres gebyromsætning i regnskaberne med et relativt beskedent tal på 1,72 milliarder Euro. Nu, fire år senere, oplyser 50 flyselskaber af de 108, vi har gennemgået, deres gebyromsætning til i alt 18,23 milliarder Euro”.

 

IdeaWorks fandt nogle nye gebyrer under gennemgangen. Det gjaldt for eksempel AirAsias ‘Red Carpet Service’, som tilbyder frynsegoder på højt niveau fra et lavprisselskab, og Vuelings tilbud om at holde midtersædet tomt, sikre først boarding og drinks og snacks for 60 Euro.

 

De største gebyrindtægter går til de største flyselskaber med United som topscorer med 4,16 milliarder Euro, mens den højeste procentuelle andel af den samlede omsætning går til lavprisselskaberne.

Skrevet af Flemming Juul