Generationsskifte i Ruby Rejser

Mads Bygballe, bagest til højre, med de fire hidtidige ejere af Ruby Rejser.

Mads Bygballe, bagest til højre, med de fire hidtidige ejere af Ruby Rejser.

REJSEBUREAUER: Mads Bygballe, som bl.a. står bag Seatravel og Travelnorth, overtager Ruby Rejser fra Aarhus, der siden tilblivelsen for 40 år siden har udbudt aktive ferier. Den profil vil den nye direktør ikke ændre.

Ruby Rejser blev stiftet af Sten Ruby og Inger Marie Arildsen i 1974. I 1982 købte Jens Ole Aaris og Per Christensen rejsebureauet, og siden blev deres respektive hustruer, Annemette Lygaard og Elsebeth Sørensen, medejere.

Nu har de fire ”gamle” (Elsebeth Sørensen, Per Christensen, Annemette Lygaard og Jens Ole Aaris) solgt Ruby Rejser til Mads Bygballe. Prisen oplyses ikke.

Det sker for at sikre, at Ruby Rejser kan fortsætte og videreudvikles. De gamle ejere ønsker at bruge de sidste arbejdsår på deres lidenskab: Udvikling og salg af spændende rejser. Udadtil vil alt være ved det gamle. Vi vil stadig være de samme på Ruby Rejser, vi bliver i Mejlgade og vi fortsætter med de samme produkter, hedder det i pressemeddelelse.

Ruby Rejser sender 9.000 gæster på ferie om året. Ud over cykel-, vandre- og skiferie har Ruby Rejser egne fly til Korsika og megen fokus på fælles rejser og single ferier.

Mads Bygballe overtager direktørstolen i Ruby Rejser, men selv om han nu ejer tre rejseselskaber, der alle sælger specielrejser, vil han fastholde bureauernes individuelle fokusområder med hver deres udbud af specialrejser.

”Selskaberne kan trække på fælles administration, markedsføring og synergieffekter, men indholdet vil være adskilt. Det er unikke specialrejser – det skal ikke være mainstream,” siger han.

Seatravel har i over 25 år arrangeret ferie på vandet med fokus på sejlerferie i hele verden med og uden skipper, samt kanalbådsferie i Europa. Seatravel har over 6.000 gæster om året.

Travelnorth er incomming i Norden og Baltikum, og har specialiseret sig i rundrejser, med hoteller, færger, udflugter, guider mm. Travelnorth er også GSA (General Sales Agent) for Talllink Silja og specialist i norske Hurtigruten.

Mads Bygballe er også medejer af og bestyrelsesmedlem i Mycruise.