Gigant i biludlejning død

Jack Taylor, enterpriseBILUDLEJNING: Stifteren af i dag verdens største biludlejningsfirma er død i en alder af 94 år. Hans firma, der sidste år åbnede i Danmark, hvor det har store vækstplaner, er opkaldt efter amerikansk hangarskib.

Jack Taylor startede i 1957 sit biludlejningsselskab, der senere blev til Enterprise Rent-A-Car, i sin fødeby St. Louis med blot syv biler. I 2007 overtog det biludlejningsfirmaerne Alamo og National – og blev i 2009 omdøbt til Enterprise.

Med over 8.100 udlejningskontorer er Enterprise i 50 lande verden over. Ved sidste fintælling havde det 1,7 mio. udlejningsbiler.

Jack Taylor grundlagde forgængeren for Enterprise i 1957 – under navnet Executive Leasing. Enterprise omsatte sidste år for over 19 milliarder dollars – mere end dobbelt så meget som dets største konkurrenter, Hertz og Avis. Ifølge Forbes Magazine var Jack Taylor god for over 35 milliarder kr.

“Min far fangede en enkelt ide og skabte en stor virksomhed,” siger hans søn, Andrew C. Taylor, bestyrelsesformand for Enterprise.

Jack Taylor var kamppilot på hangarskibet Enterprise, som han opkaldte hans firma efter.

Enterprise er nyeste biludlejer på det danske marked, hvor det sidste forår åbnede i Københavns Lufthavn. Siden er bl.a. landets næststørste lufthavne, Billund og Aalborg, kommet til – og flere vil følge.

Målet for Enterprise er om nogle år at være Danmarks næst- eller tredjestørste biludlejer.

Det sagde bestyrelsesformand for Enterprise i Danmark, Henrik Rohmann-Sønderby. Han er til daglig salgsdirektør i Nordania Leasing. Bag den danske franchise af Enterprise står Nordania, ejet af Danske Bank, og Danmarks største bilimportør, der via Skandinavisk Motor Co., SMC, bl.a. importerer Audi, Porsche, Seat og VW til Danmark.

”2015 var vores første år i Danmark, hvor vi fik omsætning på 30 mio. kr., i år forventer vi 70 mio. kr. og 120 mio. kr. i 2017,” sagde Henrik Rohmann-Sønderby i seneste udgave af Stand By og tilføjede:

”Vores 2020-plan handler bl.a. om, at vi skal være blandt 2-3 største biludlejere i Danmark. Dermed skal vi have omkring 15 pct. af markedet. I øjeblikket har vi ca. 600 biler på det danske marked – i højsæsonens dobbelt så mange. Vores mål i 2020-planen er 2.500 biler.”