Gigant køber bid af dansk rejsebureau

Team Benns er i omsætning Danmarks næststørste leisurebureau for oversøiske rejser – kun overgået af Albatros Travel. Team Benns omsatte i seneste offentliggjorte regnskabsår, 2009, for 293 mio. kr. og fik overskud på 13 mio. kr.

 
Og det er ikke sidste gang, Team Benns har pungen fremme for at købe et andet rejsebureau – helt eller delvist. Denne gang er der købt 40 % af OurWorld, der deler postnummer med Team Benns i Holstebro. Hvad aktieposten har kostet, vil adm. direktør for Team Benns (Kilroy group travel), Allan Qvist (foto), ikke ud med. Men han siger til takeoff.dk:
 
”Vi har længe samarbejdet med OurWorld, der blev startet af Christian Weis Jensen fra MyPlanet. OurWorlds tre ansatte omsatte sidste regnskabsår for 20 mio. kr. og fik overskud på én mio. kr. – begge tal er imponerende. Det er nærmest kun os og Albatros der har så store procentvise overskud af omsætningen. Det viser, at man ikke behøver faldbyde sine produkter.”
 
”Vi har længe talt med Christian om at Team Benns skulle investere i hans bureau. Mens de fleste rejsebureauer, der handles nu, er ”kvart i 12” selskaber med behov for mere kapital, er vores opkøb i OurWorld drevet af tro på, at 2+2 kan blive 5.”
 
”Ved at vi investerer i OurWorld kan bureauet sætte mere fart på sin ekspansion. Fordelen for Team Benns er, at vi bliver stærkere, bl.a. på rundrejser med dansk rejseleder,” siger Allan Qvist. Han tror på mere konsolidering i den danske rejsebranche, ”hvor der er alt for mange rejsebureauer.”
 
”Vores søsterselskab, Kilroy travel, købte majoriteten af Jysk Rejsebureau, der sidste efterår overtog Wasteels Rejser. Kilroy-koncernen har købt mest op blandt andre rejsebureauer – også i udlandet. Vi er altid i dialog med andre rejseselskaber og købet af 40 % af OurWorld er næppe det sidste fra os i år,” siger Allan Qvist.

 
Tidligere har Team Benns købt rejsebureauerne Team Travel, Peer Gynt og Qvistgaard Rejser ligesom man har 15 % af det nye danske charterbureau, Primo Tours.

 

Fra Holstebro styrer Team Benns også Safaritour.no, der sælger safarirejser til Afrika i Norge. Og i Oslo har Team Benns rejsebureauet Australiatur.no, gruppetur.no foruden kilroy group travel som er i Finland og Sverige. 

Team Benns fokusområder er, foruden studierejser, oversøiske rejser, herunder grupper. Rejsebureauet gør sig også inden for skirejser samt krydstogtmarkedet.

 
Allan Qvist siger, at når 2010-resultatet for Team Benns snart offentliggøres er det bedre end 2009, som betegnes som et ”meget flot” år med et overskud på 13 mio. kr. Team Benns har 76 ansatte.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten