Medarbejdere fra Århus Charter fejrer dagen der på charterrejsebureauets 7. Danish Travel Awards. Foto: Århus Charter.

Glæde hos vinderne af Danish Travel Awards

Gennem torsdagen kom der pressemeddelelser fra en række af de 20 vindere af årets Danish Travel Awards.

Der er naturligvis forskel på hvordan en Danish Travel Award fejres og deles med omverden. Nogle vindere markerede deres førsteplads med opslag på sociale medier som Facebook, Linkedin og Twitter – andre udsendte egentlige pressemeddelelser.

Her et sammendrag af de pressemeddelelser arrangøren for 24. år i træk, STANDBY.dk, gennem torsdagen fik fra vinderne af Danish Travel Awards.

Det er naturligvis en stor hemmelighed, hvem der vinder årets Danish Travel Awards. Men nogle få får det at vide, for at få en passende repræsentant til at møde op.

Klik for stort format på alle fotos. Portugals ambassadør i Danmark, Rita Laranjinha, i Cirkusbygningen – Portugal vandt for tredje år i træk Danish Travel Award-prisen som Bedste Rejseland i Europa. Alle fotos: Michael Stub.

Portugals nordiske turistchef, Stig Sommerfeldt Kaspersen, havde på forhånd meddelt, at han denne gang ikke havde mulighed for at deltage. Men han kunne bede Portugals ambassadør være til stede, hvis nu…

Derfor var Portugals ambassadør i Danmark, Rita Laranjinha, på plads i Cirkusbygningen – og Portugals turistråd kunne sidste på aftenen udsende en pressemeddelelse om, at landet for tredje år i streg havde vundet Danish Travel Award-prisen som Bedste Rejseland i Europa.

Her stod blandt andet under overskriften: ”Hattrick til Portugal: Bedste rejsemål tre år i træk”

”Portugal vandt for tredje gang prisen som Europas bedste rejsemål ved Danish Travel Awards. Dermed har det solrige rejsemål som den første destination nogensinde vundet prisen tre år i træk,” skrev portugiserne blandt andet og noterede, at ”kåringerne ved Danish Travel Awards er baseret på stemmer fra forbrugerne.”

Videre hed det: ”At Portugal er en storfavorit blandt de danske rejsende, ses også på statistikkerne: I perioden januar til maj 2019, hvor de senest offentliggjorte statistikker er fra, er antallet af danske besøgende steget 5,6 pct. sammenlignet med samme periode året før.”

Portugal besøges hvert år af over 21 millioner rejsende fra hele verden.

Direktør for Norwegian Cruise Line i Europa, Kevin Bubolz, tog imod rederiets første Danish Travel Award – mens Karin Gert Nielsen fra NCL’s skandinaviske PR- og marketingbureau, Atlantic Link, lytter med.

”Beærede over vores første Danish Travel Award”
Norwegian Cruise Line kom onsdag aften i havn som “Bedste krydstogtselskab” ved Danish Travel Awards 2019.

”Norwegian Cruise Line (NCL), en af de førende innovatører på den globale krydstogtscene, blev i går hyldet som vinderne af prisen som “Bedste krydstogtrederi” ved den årlige prisuddeling for rejsebranchen, Danish Travel Awards,” stod der i pressemeddelelsen, hvor Kevin Bubolz, managing director Europe hos NCL, der modtog hæderen på scenen, sagde:

”Vi er meget beærede over at stå her med prisen som ’Bedste krydstogtrederi’, særligt fordi det er blevet afgjort ved en afstemning blandt de danske forbrugere. Det er første gang vi modtager en Danish Travel Award, og anerkendelsen er et tydeligt bevis på, at vi er blevet mere synlige i Danmark gennem det seneste år samt at vores Freestyle-koncept opfylder behovene hos de danske rejsende. Vi er meget opsatte på fortsat at udnytte det store potentiale, som vi ser på det skandinaviske marked.”

NCL’s succes ved årets Danish Travel Awards er også et resultat af rederiets samarbejde med det danske PR- og marketingbureau Atlantic Link. Samarbejdet tog form i september 2018 for at styrke NCL’s position på det skandinaviske marked ved at skabe en tydeligere tilstedeværelse sideløbende med de allerede eksisterende salgsaktiviteter.

Uden mad og drikke. I Buddha Lounge bag salen i Cirkusbygningen opholder konferenciererne Natasja Crone og Rasmus Tantholt sig når de ikke er på scenen – og kunne i pausen også få noget middagsmad.

Flyselskabs rejsebureaukunde fejrede DTA
Ingen af de vindende flyselskaber udsendte pressemeddelelse om deres førsteplads ved Danish Travel Awards.

Singapore Airlines var dog hurtige til at ændre en allerede bestilt bannerannonce på STANDBY.dk til at vise budskabet om, at Star Alliance-medlemmet havde vundet prisen.

Og Club La Santa glædede sig i en pressemeddelelse over, at de ”flyver med Danmarks bedste charterflyselskab.”

Her skrev Club La Santa blandt andet: ”Onsdag aften blev der for 24. år i træk uddelt priser i den danske rejsebranche. Det skete i Cirkusbygningen i København, i forbindelse med den største årlige event i dansk rejsebranche – Danish Travel Awards.

Her blev Thomas Cook Scandinavia kåret til Danmarks bedste charterflyselskab. Det er en pris der anerkender den høje standard og det høje niveau, som selskabet altid efterstræber. Club La Santa er stolte over, at det er Danmarks bedste vi har som flyoperatør på vores afgange til Club La Santa hver fredag fra Kastrup. Stort tillykke til Thomas Cook Scandinavia.

Det er også glædeligt at den flotte hæder tilfalder Thomas Cook Scandinavia lige i denne tid, hvor der er stor fokus på selskabet. Club La Santa fortsætter fremadrettet med at flyve med Thomas Cook Scandinavia på flyvninger fra Kastrup. Club La Santa har stor tiltro til selskabet og den nyvundne hæder bekræfter kun vores egne og vores gæsters gode oplevelser,” hed det i pressemeddelelsen fra Club La Santa.

En af aftenens to konferencierer, Rasmus Tantholt, til venstre, og bureauchef og medejer af Århus Charter, fik efter prisuddelingen en snak om blandt andet deres favorit fodboldhold, AGF.

Århus Charter vandt sin 7. DTA
Århus Charter vinder Danish Travel Award som Danmarks bedste Charterarrangør – for andet år i træk og syvende gang i alt, lød de glade toner fra charterrejsebureauet.

Århus Charter, der også landede prisen sidste år, noterer, at Cirkusbygningen i København dannede i går aftes ramme om Danish Travel Awards 2019, som under festlig ledelse af værterne Rasmus Tantholdt og Natasja Crone, fik uddelt diplomer og statuetter til hver af vinderne blandt de 304 kandidater i 20 forskellige kategorier indenfor luftfart, rederier, turistkontorer, hoteller, lufthavne, billeje og rejsebureauer.

Henrik G. Jensen, bureauchef hos og medejer af Århus Charte, siger i pressemeddelelsen:

”Vi er enormt glade og stolte af endnu engang at blive anerkendt med prisen som Danmarks bedste Charterarrangør. Det er mange stærke og store konkurrenter, vi er oppe imod, og vi ser prisen som en bekræftelse på, at vores gæster værdsætter den måde vi leverer deres ferie på, da vi fortsat har gæsten i absolut centrum i disse masse-turisme tider, hvor tendensen ofte peger i modsat retning.

Vi ser stadig, at der er berettigelse for de små, lokale rejsebureauer som os, der kan gøre en forskel for den enkelte gæst.”

Århus Charter blev i 2001, 2005, 2006, 2008, 2009 og 2018 kåret til Danmarks bedste Charterarrangør,

”Det er et kæmpe skulderklap til alle mine kolleger, som hver eneste dag tager ansvaret for den mest dyrebare tid på året, nemlig ferietid. Både de, der har daglig gang i vores rejsecafé på Marselisborg Lystbådehavn i Aarhus, og ikke mindst alle vores danske rejseledere ude på rejsemålene, som i den grad har fortjeneste i, at vi endnu en gang står med denne titel,” sagde Henrik G. Jensen i pressemeddelelsen.

Århus Charter har eksisteret siden 1988, og blev etableret af søstrene Ulla Stæt Andersen og Jette Rantala. Bureauet blev solgt til Primo Tours-koncernen i september 2014.

FDM Travel vandt foran MyCruise og Nyhavn Rejser prisen som Bedste Ferierejsebureau, altså rejsebureauer der primært sælger individuelle pakkerejser. Salgs- og produktchef Jesper Ewald tog imod.

”Danish Travel Awards er kommet hjem”
Og salgs- og produktchef Jesper Ewald fra FDM Travel siger efter det voksende rejsebureau vandt prisen som Bedste Ferierejsebureau, der primært sælger individuelle pakkerejser.

”Prisen som Bedste Ferierejsebureau vendte onsdag aften ”hjem.”

Det er 4. gang, FDM travel vinder prisen som Bedste Ferierejsebureau, men tre år siden sidst det skete. Prisen uddeles på baggrund af kundernes bedømmelse af kvalitet og kendskab blandt alle rejsebureauer, skriver FDM i sin pressemeddelelse, hvor Jesper Ewald siger:

“Det er super fortjent og dejligt, at prisen som Bedste Ferierejsebureau er tilbage, hvor den hører hjemme, efter at have været lånt ud et par år. Det er vi naturligvis stolte over. Prisen er i høj grad FDM travels mange medarbejderes fortjeneste. Den viser, at kunderne påskønner vores rejsespecialisters store viden og kvaliteten af deres arbejde. Det har de grund til at være stolte over.”

Glæde hos Israel
”Den danske rejsebranches mest prestigefyldte pris: Danish Travel Awards 2019 løb af stablen onsdag aften i Cirkusbygningen i København. Israel blev kåret som vinder i kategorien ”Bedste Rejseland uden for Europa,” hedder det i pressemeddelelse fra den israelske stats nordiske turistkontor i Stockholm.

Nira Fisher, direktør for Israel Goverment Tourism Office for the Nordics, takker på scenen for prisen til Israel, mens marketingchef Göran Nilervall lyter med.

”Det er fantastisk, at Israel vinder denne pris som den bedste destination uden for EU. At Israel modtager en pris som turistdestination er en fin kvittering på, at der er flere, som har fået øjnene op for Israel som en fantastisk feriedestination. Interessen for Israel hos de nordiske turister er større end nogensinde, og det er vi glade for,” siger Nira Fisher, direktør for Israel Government Tourist Office i Norden.

Også glæde hos Comwell
Danish Travel Awards bød i år på fem priser til hotelbranchen.

Aftenens eneste dobbeltvinder, Comwell Hotels, udsendte allerede sent onsdag aften pressemeddelelse om, at den danske hotelkæde havde vundet to priser.

Comwell Borupgaard vandt kategorien Bedste Hotel på Sjælland, Fyn og Øerne, mens Comwell Kellers Park snuppede prisen som Bedste Hotel i Jylland.

Et sammendrag af pressemeddelelsen fra Comwell var med i STANDBY.dks nyhedsbrev torsdag.

Relaterede artikler:

Her er vinderne af Danish Travel Awards 2019

Stor nordisk turistvækst til Israel

Krydstogtsuite til 71.000 kroner i døgnet