Israel fortsætter med at tiltrække flere turister, der for eksempel kombinerer badeferier med besøg i landets mange historiske områder. Pressefoto: Israel Government Tourist Office.

Stor nordisk turistvækst til Israel

Israel havde sidste år for første gang over fire millioner turister – de skandinaviske lande leverede ankomsttal over gennemsnittet. De seneste ti år har Israel haft 44 procent flere danske ankomster.

4,1 millioner ankommende udenlandske turister sidste år til Israel var en vækst på 14 procent sammenlignet med 2017.

Omkring 90.000 af de udenlandske turistankomster sidste år til Israel kom fra fire af de nordiske lande.

Der var 33.300 fra Sverige, plus 21 procent, 22.400 fra Danmark, en vækst på 17 procent, 17.400 fra Finland, en fremgang på 12 procent og 16.100 fra Norge, hvilket var 17 procent flere end i 2017, oplyser den israelske stats turistbureaus nordiske kontor til STANDBY.dk

Den israelske stats turistbureau siger i pressemeddelelse, at stigningen kan forklares med en stor vækst af direkte flyruter til Israel samt forskellige aktiviteter i forbindelse med 70-året for staten Israels grundlæggelse i 1948 efter Anden Verdenskrig.

De seneste ti år har fremgangen af ankomster fra Sverige til Israel været 93 procent fra Sverige og 44 procent fra Danmark.

”Der kommer løbende flere nye hoteller og overnatningsmuligheder for turister i blandt andet Tel Aviv og Jerusalem, som svar på den store efterspørgsel fra for eksempel de nordiske lande. Og prognosen for stigningen i turistankomster viser, at 2019 ser ud til at blive endnu et rekordår for turismen i Israel,” siger Nira Fisher, direktør for den israelske stats turistbureau i Norden, IGTO (Israel Government Tourist Office), der har sit nordiske kontor i Stockholm.

10.000 nye hotelværelser
Det internationale konsulentfirma HVS har netop præsenteret sin årlige rapport Trends and opportunities: Israel Hotel Market Overview 2019.

Den viser, ifølge den israelske stats turistbureau, at bookinger på israelske hoteller nåede nye rekordniveauer sidste år. Samtidig foretager landet store investeringer i turismen, og nye hoteller vil i den nærmeste fremtid resultere i 10.000 nye hotelværelser. Israel har store statsfinansierede investeringer i turistindustrien, der skal øge private investeringer i blandt andet hotelbranchen.

”Vi har opfordret investorerne til at åbne hoteller og andre turistattraktioner. At tiltrække investorer til denne sektor for at udvikle turismen har været et af vores vigtigste fokusområder i de seneste år,” siger Nira Fisher.

Den største stigning af overnatninger fra udenlandske turister sidste år i Israel var i Jerusalem med en femgang på 10 procent, mens hotellerne i landets største by, Tel Aviv, havde en vækst i antallet af overnatninger med 7,2 procent.

Senest er der åbnet 13 nye hoteller i Israel og yderligere 50 hoteller vil åbne i den nærmeste fremtid, hvilket tilsammen giver 10.000 nye hotelværelser, oplyser den israelske stats turistbureau.

Relaterede artikler:

Israel fortsætter turistboom

Turistboom giver Israel flere hotelværelser

Israel ser stor vækst fra Norden