
Danmarks kamp for at vinde Michelinstjerne i København batter ikke så meget internationalt, når der kommer en sådan amerikansk TV-udsendelse om en såkaldt dansk restaurant i Miami, som i aftes blev vist på TV 3 om Ramsays Kitchen Nightmares. Det var bunden af reklame for det danske køkken.
Og så var det endda en klassiker med ”Flemmings” køkken. Det var nemlig en restaurant med danske rødder helt tilbage fra Søren Gerricke og Erik Geppel. Nu med Andy og Suzanne fra Tyskland. De kunne huske 25 år tilbage, ikke mere.
Nogle år før besøgte jeg restauranten, som var i en slem forfatning, og kort efter blev lukket af sundhedsmyndighederne. Nu var den på mærkelig vis genopstået med prædikatet ”dansk restaurant”.
Tysk indehaver og cubanske kokke med speciale som frikadeller og bedstefars and. Elendig kvalitet, og Ramsay var også hård i sin dom i et forsøg på at redde restauranten.
Nogle af gæsterne udbrød i TV-udsendelse: Er det virkelig dansk mad?
Ramsay ryddede op – og fjernede alle såkaldte danske retter. ”Jeg vil ikke mere se bedstefars and”, lød det. ”Ingen i Sydflorida vil have dansk mad.”
Det ville de altså i sin tid med dansk kvalitet, unge danske håbefulde kokke og dansk serveringspersonale – i begyndelse af 80’erne. Dansk kvalitet, også i USA.
I dag må vi sige. Tak fordi Andy og Suzanne udryddede deres version af det danske, som ikke var spor dansk. Vi er taknemmelige.

STANDBY.DK Nyt om rejser

