God start for Københavns Lufthavn

LUFTFART: De første tre måneder af året har været gode for Københavns Lufthavn med 2,3 pct. flere passagerer.

I årets første kvartal havde Københavns Lufthavn 6,2 mio. passagerer, 2,3 pct. flere end i samme kvartal i 2016.

Det er især flere internationale rejsende, der driver væksten, og der var 4 pct. flere rejsende på de interkontinentale ruter, men også indenrigsruterne oplevede vækst på 3,5 pct.

“Passagervæksten i første kvartal matcher vores forventninger. En væsentlig forklaring er, at der fortsat kommer flere turister til Danmark. I årets første kvartal var der over 30 pct. flere rejsende, der fløj hertil, og det er især unge, der kommer hertil på en weekendtur,” siger Thomas Woldbye, direktør i Københavns Lufthavn og tilføjer: “Vi investerer i at udbygge vores kapacitet ved at skabe plads til flere fly og passagerer og i at gøre det mere attraktivt for flyselskaberne at flyve hertil.”

Første kvartals regnskab i Københavns Lufthavn påvirkes positivt af fremgang i den ikke-aeronautiske forretning, hvor særligt parkeringsproduktet og spisestederne i lufthavnen bidrager positivt.

Lufthavnen har samtidig indgået en ny aftale med Nordic Choice Hotels, der 1. april overtog driften af Hilton Copenhagen Airport, som samtidig er omdøbt til Clarion Hotel Copenhagen Airport. Aftalen indebærer også, at der opføres nyt hotel med 500 værelser samt et stort møde- og konferencecenter ved siden af Clarion-hotellet.