God start i 2013 for Vagar Lufthavn

Væksten for Færøernes lufthavn, Vagar, fortsætter. I første kvartal af 2013 har lufthavnen haft en fremgang på 10,1% i forhold til første kvartal 2013.

Det samlede antal rejsende har været 42.932 hidtil mod 39.005 det første kvartal i 2012.

Ifølge Vagar Lufthavn skyldes fremgangen specielt lavpriskampagner, voksende turistinteresse for Færøerne og bedre regularitet.

Vagar har sammen med Atlantic Airways kørt lavpriskampagner på udvalgte afgange fra København, Billund og Reykjavik. Alle tre destinationer; sammen med ruten til Bergen, har oplevet fremgang. Fremgangen på Bergen skyldes dog primært det voksende antal færinger som arbejder i Vestnorge.

Lavpriskampagnerne blev skudt i gang i november og har resulteret i flere rejsende i perioder, som normalt ikke er så eftertragtede.

Den færøske regering har fordoblet marketingbudgettet til Visit Faroe Islands fra 8 til godt 16 millioner kroner. Sammen med en ny direktør for Visit Faroe Islands, Guðrið Højgaard, har det givet fornyet energi til markedsføringen i Danmark og Nordeuropa. Ud over Visit Faroe Islands, gør Visit Tòrshavn, Atlantic Airways, Smyril Line og andre agenter og operatører et kæmpe arbejde for at promovere Færøerne.

I december 2011, åbnede den forlængede landingsbane fra 1250 til 1799 meter. Dette har åbnet for større og andre flytyper end før.

”Sammen med mere trafik har vi fået bedre regularitet end før, og det viser, at det var en rigtig beslutning at investere i en baneforlængelse og nyt navigationsudstyr”, siger Jákup Sverri Kass, direktør i Vagar Lufthavn.