God start på året for landets hoteller

hotel_klokkeJanuar er traditionelt hotelbranchens hårdeste måned, men i år havde branchen overnatningsrekord for måneden med en vækst på 22.800 overnatninger – en fremgang på 3,1%.

”Januar-tallet dækker over store regionale udsving, men generelt er branchen præget af optimisme. Det ser vi afspejlet i en række spændende byggeprojekter over det næste par år”, siger Horesta-formand Jens Zimmer Christensen.

Efter det de seneste år primært har været de udenlandske overnatninger, som har skabt fremgang, har det i de sidste måneder af 2014 og i januar været danskerne selv, som har trukket væksten. Danskerne sikrede rekorden med en fremgang på 5,5%.

Samlet var der omkring 1.100 færre udenlandske hotelovernatninger fra januar 2014 til januar i år – et fald på 0,3%. Faldet er størst for russiske overnatninger med 4.900, svarende til 39,2% i forhold til januar i fjor.

Der er især kommet flere gæster fra Storbritannien (+6,5%), USA (+7,0%) og Kina (+16,7%). De største udenlandske markeder, Sverige og Norge, er øget med henholdsvis 1,2% og 0,7%.

Det er især øst for Storebælt, der har været fremgang. Region Sjælland er gået frem med 14,9% og Region Hovedstaden med 9,0%. I Region Syddanmark (+0,7%), mens Region Midtjylland og Nordjylland har oplevet nedgang på henholdsvis 11,7% og 11,8%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.