God trafikvækst for SAS i 2012

SAS koncernens trafik voksede med 6% i kalenderåret 2012 og antallet af passagerer steg med 3,7% til 28,2 millioner. Den gode udvikling medførte, at SAS øgede sin markedsandel for antallet af transporterede passagerer på det skandinaviske marked.

I december steg SAS koncernens trafik med 2,4%. På de interkontinentale ruter steg trafikken med 8,2% hvilket var på niveau med kapacitetsudviklingen. SAS satsning på flere fritidsdestinationer i Europa fortsatte med at få et positivt svar med en stabil vækst.

Som følge af ca 20% færre arbejdsdage i december 2012 end i december 2011 reducerede SAS kapaciteten især på de kortere ruter, som har en højere andel forretningsrejsende. Det påvirkede antallet af transporterede passagerer, som totalt blev mindsket med 2,6% i måneden.

”Trafikken var stabil i december og udviklede sig som forventet. Totalt har vi kunnet byde velkommen til over en million flere passagerer i 2012. Samtidig kan vi notere en stabil og høj kundetilfredshed i årets løb, som sluttede med en ’all time high’ notering”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Yielden var 0,1% lavere i november end sidste år, mens RASK steg med 0,3%. I december ventes en positiv ændring af yield, men ændringen af RASK ventes at blive negativ.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.