God vækst for SAS i februar

SAS-stewardesse-kabinePassagertallet nåede 2,0 millioner i februar, en vækst på 7,4%. RPK steg med 11,5% og ASK med 17,8%. Load factor gik tilbage med 3,6 procentpoint til 63,1%.

”Efterspørgslen har været stigende i Skandinavien i 2015 og i starten af 2016. Den samlede kapacitet på markedet er gradvist steget de seneste måneder og denne trend ventes at fortsætte især på de internationale ruter. Trods en meget intensiv konkurrence og faldende oliepriser er det tilfredsstillende at se en positiv udvikling i indenrigssegmentet. Efterspørgslen på de europæiske leisure-ruter og langruterne fortsætter deres vækst”, lyder det i en kommentar fra SAS.

SAS øger sin interkontinentale kapacitet med omkring 25% gennem regnskabsåret 2015/2016 ved allerede annoncerede nye ruter. Frem til april vil større fly overtage efter de udfasede Boeing 717 primært i Sverige. Det vil sammenlagt medføre en vækst i rute-kapaciteten på ca. 10% i regnskabsåret.

SAS interkontinentale trafik steg med 18,1% og kapaciteten med 32,7%. Væksten blev drevet af den nye rute mellem Stockholm og Hong Kong og øgede frekvenser på eksisterende ruter.

I Europa forøgede SAS især kapaciteten på sine længere leisure ruter, hvilket medførte en samlet kapacitetsforøgelse på 14,3%. Indenrigstrafikken steg med 8,6% og kapaciteten med 5,7%.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.