Primo Tours-koncernen har fået grønt lys til at købe Bravo Tours. Arkivfoto: Primo Tours.

Godkendt fusion giver kæmpe dansk charterarrangør

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop godkendt fusionen, hvor Primo Tours-koncernen køber Bravo Tours. Det vil give Danmarks næststørste charterarrangør, kun overgået af Spies.

”Det er nu en realitet, at Bravo Tours bliver fusioneret ind i Primo Tours-koncernen. Konkurrence- og forbrugerstyrelsen har netop meddelt at transaktionen godkendes, og det betyder at handlen forventes endeligt gennemført i starten af næste uge.”

Det skriver Primo Tours og Bravo Tours i en kortfattet pressemeddelelse onsdag formiddag.

Stifter af, administrerende direktør for og hovedejer af Primo Tours, Bjarke Hansen, og administrerende direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj, ”ser frem til at påbegynde samarbejdet og udforske de muligheder der er, ved at stå sammen i en større rejsefamilie,” hedder det i pressemeddelelsen, hvor det tilføjes:

”Parterne har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer, men glæder sig til at fortælle mere om deres drømme og visioner for fremtidens danske rejsekoncern, når handlen er endeligt gennemført.”

Primo Tours indleverede den 11. august ansøgningen til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, om at måtte købe Bravo Tours.

Kun Spies er større
Bliver passagertallene for sidste år for såvel Bravo Tours som for charterarrangørerne i Primo Tours-gruppen mindst de samme i år, vil de to rejsekoncerner efter det planlagte 100 procent Primo Tours opkøb af Bravo Tours blive Danmarks næststørste gruppe af charterrejsearrangører. Kun overgået af Spies.

Primo Tours-gruppen, hvis Sol-division udover Primo Tours tæller blandt andet SunCharter og Århus Charter, havde tilsammen sidste år ifølge de officielle tal fra RID, Rejsearrangører i Danmark, omkring 68.000 rejsende.

Omvendt havde Bravo Tours sidste år som Danmarks femtestørste charterarrangør 130.000 gæster, i år forventes 150.000.

Med en sammenlægning kommer Primo-gruppen og Bravo Tours (med det forventede salgstal for i år) dermed samlet op på 218.000 gæster – til sammenligning forventer Spies i år et sted mellem 260-263.000 gæster. RID-medlemmerne sælger årligt omkring én million charterrejser i Danmark.

Efter opkøbet fortsætter Peder Hornshøj som administrerende direktør for Bravo Tours, der inden salget til Primo Tours havde disse fem ejere: Bestyrelsesformand Mads Bygballe Christiansen, der har rejsekoncernen Sunway Group, ejer 35 procent, det samme gør medinvestor Birger Østergaard Christensen, mens administrerende direktør Peder Hornshøj, kommerciel direktør Gitte Søndergaard og medinvestor Peter Bager hver har ti procent.

Primo Tours’ købspris af Bravo Tours er endnu ikke blevet officielt oplyst, men rejsebrancheanalytiker Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse har tidligere anslået overfor Standby.dk, at prisen ville være omkring 300 millioner kroner.

 

Relaterede artikler:

Derfor skal Primo Tours have grønt lys til stort opkøb

Trecifret millionhandel kan skabe dansk rejsegigant

Primo Tours vil købe Bravo Tours