Gods kan blive hotel

Vedbygaard Gods Foto Silvaestate

Vedbygaard Gods kan blive hotel, foto Silvaestate.

TURISME: Vestsjællandsk gods er sat til salg – ifølge ejendomsmægler har flere potentielle købere planer om at omdanne de historiske bygninger til et eksklusivt hotel.

Vedbygaard Gods, der ligger i et trekantområdet mellem Kalundborg, Slagelse og Ringsted, har tidligere været ejet af Valdemar Atterdag og Dronning Margrethe den 1.

Ejendomsmægler Jesper Just Nielsen fra Silvaestate, der står for at sælge ejendommen, siger til TV2, at der er mulighed for at det gamle slot bliver lavet om til hotel.

”Der er en del henvendelser, hvor folk er interesserede i en kommerciel anvendelse af slottet. Det er folk, der undersøger mulighederne for hotel, konferencelokaler eller restauration,” siger han.

Vedbygaard Gods har været på markedet siden november sidste år, da det blev sat til salg af Fonden Vedbygaard. Fonden fik doneret slottet for over 100 år siden af Charlotte Storck Madsen, der havde testamenteret slottet til at blive et rekonvalescenthjem. Det kunne dog ikke løbe rundt.

Selv om der har været flere interesserede købere i begge kategorier, er slottet endnu ikke blevet solgt. Men det forventer ejendomsmægleren vil ske i år.