Godt resultat for First Hotels ejer

Asmund Haare.

Asmund Haare.

Flying Elephant, der er moderselskab for blandt andet First Hotels, kom ud af 2013 med en omsætning på 1,8 milliarder kroner og et driftsresultat på 781 millioner.

De gode resultater skyldes forbedret hoteldrift og gevinst fra salget af de tre ejendomme Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro i København, samt Hotel Amaranten i Stockholm.

”Vi er meget tilfredse med 2013-resultatet. Det viser, at vi har foretaget nogle gode ejendomsinvesteringer, og at de tiltag, vi har iværksat, har givet resultater”, siger Flying Elephants grundlægger og bestyrelsesformand, Asmund Haare.

”Ejendoms- og udviklingsdelen har de seneste par år gennemført projekter med god gevinst. Samtidig er der foretaget flere strategiske ændringer både i organisationen og hotelporteføljen, som har givet bedre lønsomhed, øget omsætning pr værelse og øgede markedsandele”.

”Vi ved, at vores potentiale er stort, hvilket er tydeligt i 2013-resultaterne. Efter at have reduceret vores eksterne gæld og styrket vores balance, er forudsætningerne for vækst nu til stede”, fortsætter han.

Indtil videre er der to nye hoteller i First Hotels portefølje i 2014, der i øjeblikket består af 54 hoteller (30 i Sverige, 13 i Danmark og 11 i Norge). Koncernen har planer om flere renoverings- og udviklingsprojekter med start i år.

”Pilene peger i den rigtige retning. Vi skal bruge 2014 på at vokse videre og fastholde vores stilling som en af Skandinaviens førende hotelselskaber”, siger Asmund Haare.