Google gør Færøerne mere kendt

Mens Færøerne har ca. 50.000 indbyggere, er der omkring 80.000 får – nogle er nu ”kamerafår.” Her Durita Dahl Andreassen med Google-repræsentant.

Mens Færøerne har ca. 50.000 indbyggere, er der omkring 80.000 får – nogle er nu ”kamerafår.” Her Durita Dahl Andreassen med Google-repræsentant.

TURISME: De seneste måneder har færøske Durita Andreassen udstyret får med kameraer for at skabe sin version af Google Street View i øgruppen. Nu bøjer Google sig for presset.

Færøerne har hidtil ikke været på søgeværktøjet Google Street View. Det fik tidligere i år færøske Durita Dahl Andreassen til at tage sagen i egen hånd, hun har brugt de seneste måneder på at kortlægge dele af sit hjemland ved hjælp af soldrevet kameraudstyr monteret på får. På den måde har hun skabt sit helt eget SheepView360.

Efter lanceringen af Durita Dahl Andreassens projekt har tusindvis opfordret Google til at komme til Færøerne, så øerne kunne blive foreviget på Google Street View – og deres opfordring har båret frugt.

Repræsentanter fra Google er nu på Færøerne for at skabe øgruppens egen udgave af Google Street View.

Med hjælp fra Googles Street View Camera Loan Program kan færingerne nu blive udstyret med en Street View Trekker og 360 graders kameraer, der gør dem i stand til tage Street View billeder på øgruppen.

Det er nu op til det færøske folk og de turister, som besøger de nordatlantiske øer, at skabe Street View ved hjælp af får, cykler, biler, kajakker, skibe og sågar trillebøre.

På visitfaroeislands.com’s kontor i Torshavn og hos det færøske flyselskab Atlantic Airways kan man låne Google-kamera og dermed hjælpe projektet.

”Vi er glade for, at vi nu har det nødvendige udstyr, viden og støtte fra Google til at fortsætte med at udvikle vores egen version af Google Street View,” siger Guri Højgaard, direktør for visitfaroeislands.com

Durita Dahl Andreassen, der må være kandidat til den muligvis eksisterende pris Årets Færing, har tidligere sagt: ”For mig er det underligt, at mine venner i udlandet ikke kunne se Færøerne på Google Street View.”

Løsningen blev at sætte 360 graders kameraer på noget, Færøerne har masser af: får. Sammen med kameraet på fårets ryg placeres en mobiltelefon og solceller til at klare billedoverførslen og energibehov. Dermed kan fåret gå rundt i landskabet – og sende billeder med GPS-koordinatorer til Durita Dahl Andreassen.