”Med færre tilgængelige destinationer, har priserne fået et nøk op,” lyder meldingen fra Gouda Rejseforsikring. Pressefoto via Gouda.

Gouda: Prisen på rejser fordoblet på fem år

På fem år er prisen på danskernes rejser fordoblet. Hvor en gennemsnitlig rejse i januar 2018 kostede cirka 13.000 kroner, er prisen i år steget til 26.000 kroner, oplyser Gouda Rejseforsikring.

Et opsparet feriebehov, dyrere rejser og en verden med færre rejserestriktioner, er alle medvirkende til, at danskerne rejser væsentligt dyrere denne vinter, end de sidste mange år.

I sidste måned, januar, var den gennemsnitlige rejse dobbelt så dyr som i 2018, viser tal fra Gouda Rejseforsikring, der er en del af norske Gjensidige Forsikring.

Hvor en gennemsnitlig rejse i januar 2018 kostede omkring 13.000 kroner, er prisen i år steget til hele 26.000. Det viser i hvert fald en gennemgang af afbestillingsforsikringernes summer hos Gouda Rejseforsikring. Gouda præciserer overfor STANDBY.dk, at rejseprisen kan indeholde mere end én rejsende.

I en pressemeddelelse siger Louise Hertzum, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring: ”Prisen på danskernes rejser har ellers været stabil de seneste fire vintersæsoner. Der kan dog være flere gode grunde til den udvikling, der er sket.

Gennem coronakrisen har et opsparet feriebehov udmøntet sig i, at de solgte rejser har været dyrere i perioder med færre restriktioner. Derudover har vi også et rejsemarked, hvor priserne på mange typer ferier generelt er højere nu, end de var inden pandemien,” siger Louise Hertzum.

Danskernes rejsevaner har ændret sig
Sydeuropæiske destinationer samt ”nyere” rejsemål som Maldiverne og Dubai dominerer danskernes rejsemål, mens også storbyferierne i områder med få restriktioner er i høj kurs. Og den generelle udvikling i restriktioner har spillet en stor rolle i udbuddet og prissætningen af rejser, lyder det fra Gouda.

“Vi kan tydeligt se, at danskernes rejsevaner har ændret sig på typen af de destinationer, de booker ferier til. Derudover betyder udbuddet af destinationer også noget for prisen på rejserne, for med færre tilgængelige destinationer, har priserne også fået et nøk op, og det betyder også noget, når man kigger på danskernes gennemsnitlige vinterrejse,” siger Louise Hertzum.

Til STANDBY.DK siger Søren Moth Frederiksen, kommunikationskonsulent i Gjensidige Forsikring, som Gouda hører under: ”Måden, vi har regnet dette med de stigende priser ud på, er ved at kigge på vores afbestillingssummer. Her kan vi se, hvor meget kunden betaler for afbestillingsforsikring, det er en procentdel af den samlede rejsepris.

Vi har spurgt nogle af vores rejsebureaupartnere, for eksempel Spies, hvor deres kunder rejser hen her i vinterperioden. Mange flere danskere er blevet opmærksomme på, at de skal have rejseforsikring, især afbestillingsforsikring. Og ud fra disse tal kan vi se, at interessen for at rejse er voldsomt stigende,” siger Søren Moth Frederiksen.

Relaterede artikler:

Rejsebureauforeninger kan ikke genkende Gouda-tal

Gouda Rejseforsikrings topdirektør er stoppet

Coronarestriktioner giver usikkerhed om rejser

Vi har fået flere rejsebureaukunder

Forsikringsselskaber straffes for kønsdiskriminering