Gouda snupper ny direktør hos konkurrent

Dan Kjølhede Laursen bliver ny nordisk direktør for Gouda Rejseforsikring.

Dan Kjølhede Laursen bliver ny nordisk direktør for Gouda Rejseforsikring.

TURISME: Gouda Rejseforsikrings nordiske direktør stopper – afløseren er hentet hos konkurrenten.

”Jeg kan bekræfte, at jeg stopper i Europæiske Rejseforsikring og starter i Gouda senest 1. august. Jeg har været meget glad for mine 14 år i Europæiske, men følte, at jeg skulle gribe tilbuddet fra Gouda.”

Det sagde Europæiskes nordiske salgsdirektør, 44-årige Dan Kjølhede Laursen, fredag til standby.dk, ellers ønsker han ikke at udtale sig, før han er skiftet til Gouda.

Reelt er han ansat af norske Gjensidige Forsikring, der i 2014 overtog Gouda Rejseforsikrings nordiske aktiviteter. Dan Laursen afløser danske Uffe Svennson, der sidste måned opsagde sit job efter to år i spidsen for Gouda, han har fået nyt job uden for rejsebranchen. Efter det tidligere oplyste er Uffe Svennson hos Gouda til juni.

Dan Laursen har haft flere leder- og direktørroller indenfor bl.a. salg og marketing hos Europæiske. Siden 2015 har han stået i spidsen for den nordiske salgsorganisation.

Kim Rud-Petersen, direktør for Gjensidige i Danmark, siger: ”Jeg er glad for, at Dan slutter sig til mit ledelsesteam. Han har med de dygtige kolleger de rette kompetencer til at drive Goudas forretning videre. Dan har et udpræget kundefokus med godt blik for salg og dybt kendskab til værdikæden i et rejseforsikringsselskab.”

Selv siger Dan Laursen i pressemeddelelsen fra Gjensidige: ”Jeg glæder mig til at stå i spidsen for Gouda. Gjensidige er de seneste år blevet stærk spiller på forsikringsmarkedet i Danmark. Vi skal fortsætte med at skabe gode kundeoplevelser, og jeg ser frem til at bruge mine erfaringer til at bidrage til Goudas forsatte udvikling som markant spiller på markedet for rejseforsikring.”

I Danmark sælger Gouda Rejseforsikring sine produkter via over 300 rejsebureauer. Gouda har ca. 150 medarbejdere i Skandinavien, de 120 er på hovedkontoret i København. Gouda har 350.000 kunder i Norden, 80 pct. er privatkunder, resten erhvervskunder.

I kommentar til at Dan Laursen forlader Europæiske Rejseforsikring, der reelt hedder Europæiske ERV, hedder det fra ERV’s salgsdirektør, Patrik Ugander: ”Europæiske ERV har stor forståelse og respekt for Dans beslutning om at søge nye udfordringer, men vi tager afsked med vemod. Vi takker Dan for at han gennem mange år har været med til at opbygge og styrke Europæiske ERV og i særdeleshed vores salgsområde, og vi ønsker ham held og lykke med de nye udfordringer.”