Grænsekontrollen kan blive langvarig

lande grænseRegeringen har foreløbigt forlænget grænsekontrollen frem til 23. februar, men nu varsler udlændingeminister Inger Støjberg, at kontrollen kan blive længerevarende, skriver Jyllands-Posten.

I et brev til EU-Kommissionen begrunder hun tirsdagens foreløbige forlængelse, men åbner samtidig for en fortsættelse af kontrollen i længere tid, ’hvis den samlede situation ikke bliver forbedret i den nære fremtid, og den alvorlige trussel mod den indre sikkerhed består’.

Det danske varsel bygger på svenskernes transportøransvar og tilstrømningen af flygtninge og migranter til Europa. Svenskerne vil opretholde transportøransvaret i hvert fald til 12. maj.

Regeringen har to gange forlænget den midlertidige grænsekontrol, men ifølge EUs Schengen-grænsekodeks må grænsekontrol ikke overstige seks måneder uden ’ekstraordinære omstændigheder’.

Den danske grænsekontrol er 200 betjente, der foretager stikprøver.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.