Græsk krise rammer ikke udlændinge

1
Formand for de danske charterrejsearrangører, Bravo Tours adm. direktør, Peder Hornshøj, i går i Athen med den græske turistminister, Elena Kountoura.
Formand for de danske charterrejsearrangører, Bravo Tours adm. direktør, Peder Hornshøj, i går i Athen med den græske turistminister, Elena Kountoura.

TURISME: Den græske turistminister forsikrer formanden for charterselskabernes brancheforening i Danmark om, at den græske finanskrise ikke vil ramme udenlandske besøgende – de kan stadig hæve, hvad de vil i landets pengeautomater. ”Men husk at tage ekstra med euros med til Grækenland,” opfordrer formanden.

Den græske bankkrise har gjort mange udenlandske turister og besøgende urolige.

Formand for RID (Rejsearrangører i Danmark), charterselskabernes brancheforening, Bravo Tours’ adm. direktør, Peder Hornshøj, var i går i Athen til møde med Grækenlands turistminister, Elena Kountoura. Hun forsikrede, at finanskrisen ikke rammer udenlandske besøgende, herunder charterturister fra f.eks. Danmark.

”Jeg fortalte ministeren, at danskerne er glade for Grækenland, men utrygge ved den økonomiske udvikling. Det kunne hun godt forstå, men hun gjorde det helt klart, at den ikke får nogen betydning for danskernes ferie i landet,” siger Peder Hornshøj.

Bravo Tours’ adm. direktør har dog denne anbefaling til danskere, der rejser til Grækenland i denne tid: ”Hæv flere euro hjemmefra og lej safebox til dem på hotellet. Det er ikke et problem for udlændinge at hæve penge i Grækenland, men nogle pengeautomater vil være tømte, ligesom der kan være lang kø for at hæve penge.”

Peder Hornshøj tilføjer: ”Den græske turistminister gjorde det helt klart, at de arbejder på at fylde alle hæveautomater op, og der er kun restriktioner overfor grækerne på, hvor meget de kan hæve om dagen. Danskerne kan hæve det, de plejer.”

Bravo Tours er i løbende kontakt med destinationscheferne på de græske destinationer, bureauet sender gæster til. Også de melder, at alt er normalt.

”Vores gæster i Grækenland holder en almindelig ferie. De mærker ingen forskel, og grækerne vil gøre alt for, at det fortsætter sådan. Turismen er et af deres største erhverv,” siger Peder Hornshøj og tilføjer, at nogle restauranter ikke længere tager imod kreditkort, men ønsker kontanter. Derfor det gode råd om at hæve ekstra euro hjemmefra.

Bravo Tours forventer at sende ca. 40.000 gæster til Grækenland i løbet af sommeren. Det græske turistministerium understregede i pressemeddelelse i går, at der er ”tilstrækkeligt med forsyninger af brændstof og andre varer ligesom der er adgang til serviceydelser.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Græsk krise rammer ikke udlændinge"

Notify of
avatar
Lennart P
Lennart P

Damage Control !!
Selvfølgelig skal en rejsearrangør og en Græsk Turistminister hævde at denne tragi-komiske krise ikke påvirker turisterne. MEN hvad sker hvis;
Pengene tager slut i banker og udtags automaterne?
Hvis restaurationerne forlanger kontanter, da de ikke vil have Euro i banken pga risiko for totalstop eller udtags begrænsninger.
Hoteller/Restauranter ikke kan købe råvarer.
Normale Kreditkort begrænses/stoppes.
Ja, hvad sker så??

wpDiscuz