Græske ferieøer ramt af voldsomme regnskyl

Den græske ferieø Skiathos er blandt de ramte rejsemål fra kraftig storm, der har givet oversvømmelser. Spies fik sine strandede gæster hjem natten til torsdag.

”Vi skulle tirsdag, hvor vi har vores ugentlige flyvning fra København til Skiathos, have fløjet 84 gæster til øen og have over 80 hjem efter deres ferie. Men tirsdag var al flytrafik indstillet,” sagde Spies’ kommunikationschef, Sofie Folden Lund, tidligt onsdag eftermiddag til Standby.dk

Men onsdag efter klokken 18 dansk tid lettede en Airbus A321 fra Sunclass Airlines mod Skiathos. Flyet hentede de strandede Spies-passagerer hjem til CPH, hvor de landede over midnat natten til torsdag.

Konsekvensen blev derfor tirsdag, at Spies ikke kunne flyve til Skiathos. ”Så snart det bliver muligt” sendes et fly afsted for at hjemtage de lige nu strandede Spies-passagerer. Omvendt er de 84 gæster, der tirsdag skulle have været fra København til Skiathos blevet kontaktet af Spies og fået at vide, at deres ferie desværre er blevet aflyst og at de derfor får pengene igen.

Fra Skiathos sejles nogle Spies-gæster til den nærliggende ø Skopelos, men færgerne sejler ikke i øjeblikket på grund af orkanen Daniel, der hærger dele af blandt andet dele af Det Ægæiske Hav omkring Grækenland. Gæster til øen Thassos kan godt som planlagt flyves til Kavala på det græske fastland, men kan ikke sejle til Thassos på grund af den kraftige blæst fra Daniel, oplyser Sofie Folden Lund.

Mange hundrede strandede skandinaviske Apollo-gæster
Apollo Rejser, der er meget store på rejser til Grækenland, har til flere medier oplyst, at man samlet har flere hundrede strandede gæster på Skiathos. Det har ikke været muligt for Standby.dk at få en kommentar fra Apollo Rejser i Danmark. TUI har ingen danske gæster på øen, oplyser rejsearrangøren.

Ekstra Bladet skriver, at myndighederne på Skiathos har erklæret undtagelsestilstand og beordret borgere og turister til at blive inden døre.

Til Ekstra Bladet siger en dansk turist, Thomas Pedersen, på Skiathos:  ”Vi har været på øen 15-20 gange før og har aldrig oplevet noget lignende. Der er vand overalt, oversvømmelse i gaderne, og civilforsvaret har sendt sms’er ud om, at man skal holde sig indendørs på grund af farligt vejr.”

Det britiske medie TTG skriver blandt andet, at alene fra en række britiske lufthavne har Jet2.com, Jet2holidays og TUI onsdag aflyst op mod 10 flyvninger, fordi det kraftige uvejr har givet store oversvømmelser og delvise strømsvigt på øen.

Sky News tilføjer, at mange veje på Skiathos er lukket på grund af uvejret og at græsk politi opfordrer turisterne til at blive på deres hoteller.

 

Relaterede artikler:

Dansk biludlejningschef hjalp strandede turister

Dansk rejsebureaudirektør tæt på brandene på Rhodos

Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet