Greenland Express letter snart

Der findes endnu ikke foto af Greenland Express’ bemaling som en Fokker 100, her arkivfoto fra da selskabet arbejdede med plan om en Airbus A320.

Der findes endnu ikke foto af Greenland Express’ bemaling som en Fokker 100, her arkivfoto fra da selskabet arbejdede med plan om en Airbus A320.

FLYSELSKABER: Fra 2. juni begynder det virtuelle flyselskab Greenland Express at flyve seks gange om ugen mellem Grønland, Island og Danmark. Ruten betjenes med en næsten 20 år gammel Fokker 100.

Efter mere end et års tilløb begynder Greenland Express 2. juni at flyve seks gange om ugen fra Kangerlussuaq, Narsarsuaq, Keflavik på Island samt Aalborg og Københavns Lufthavn.

Greenland Express er et virtuelt flyselskab, der ikke selv ejer egne fly – i stedet har selskabet, der har hovedkontor i Aalborg, lejet en knap 20 år gammel Fokker 100 fra hollandske Denim Air, skriver den grønlandske avis, Sermitsiaq.

Greenland Express er i reservationssystemet Amadeus.

Bag Greenland Express står Gert Brask, der vil konkurrere med Air Greenland. Billetsalget begyndte 30. april – der er fem billettyper fra ”Economy Restricted” til ”Business Class Full Flexi.”

Ifølge Gert Brask er rejsende hos Greenland Express stillet helt som passagerer med andre flyselskaber ved aflysninger. ”Vi følger gældende regler for ombooking og refusion, som er fælles for alle EU-flyselskaber, og vi anbefaler vores passagerer at tegne de rejseforsikringer mv., de måtte have behov for i tilfælde af forsinkelse eller ombooking,” siger Gert Brask til Sermitsiaq.

Greenland Express Airs leasede Fokker 100-fly har plads til 100 passagerer og hollandske Denim Air står for besætningen.