Grønland på Lonely Planets Top-10

0
Grønland scorer højt hos rejseguiden Lonely Planet - Foto: Mads Pihl - Visit Greenland.
Grønland scorer højt hos rejseguiden Lonely Planet – Foto: Mads Pihl – Visit Greenland.

TURISME: En af verdens mest toneangivende rejseguides, Lonely Planet, placererer Grønland på sin årlige Top 10 over destinationer, rejsende bør besøge det kommende år.

Det sker i forbindelse med udgivelsen af Lonely Planets rejseguide og bog ”Best in travel 2016” og Grønlands nationale turistråd fik den glædelige besked for et par måneder siden, men har måttet holde den hemmelig lige til i går.

Særlig begrundelsen for, at Grønland er kommet blandt top ti sammen med andre meget mere kendte rejsemål, glæder Visit Greenlands turistdirektør, Anders Stenbakken: ”I deres ”reason to go” nævner Lonely Planet stort set de elementer, vi målrettet har markedsført Grønland med gennem konceptet ”’Big Arctic Five” de seneste år, nordlys, hundeslæde, hvalsafarier og isen, siger han og tilføjer: ”Det er en meget stor anerkendelse og et stort skulderklap til turistbranchen i Grønland, at en så lille turistdestination kan mænge sig med langt større eller internationalt kendte turistlande på listen, som USA, Uruguay, Australien og Japan.

”Det fortæller mig, at vi er blevet bedre til at gøre os attraktive, og mere synlige i vores markedsføring, f.eks. på greenland.com, som for hver måned vokser i antal besøg”.

De øvrige lande på top ti-listen udgøres af Botswana på førstepladsen, samt Letland, Polen og øgruppen Palau. Grønland indtager niendeplads med Fiji som nr. 10.

Lonely Planet skriver i begrundelsen for udvælgelsen, at også brugerne af rejsemediets sociale medier blev inddraget i spørgsmålet om, hvilke destinationer, der er de mest hotte i 2016. Afgørelsen er dog truffet af Lonely Planets egne eksperter ud fra hvilke destinationer, de mener trender, og som kan skabe begejstring og har ”wow-factor.”

Lonely Planet har i over 40 år trykt over 130 mio. rejsebøger.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz