Grønlands nye piloter uddannes i Tune

thumb_image_27629Fremover vil det være Center Air Pilot Academy i Roskilde Lufthavn i Tune, der skal uddanne piloter til Grønland. Ud af mange er der udvalgt to pilotaspiranter af Air Greenland på vegne af Grønlands Selvstyre.

Air Greenland har været med til både at udvikle udvælgelsesprocedurerne og uddannelsen som helhed, hvilket gør kandidaterne bedst muligt rustet til en karriere i Grønlands luftrum. De udvalgte aspiranter har gennemgået en række tests og interviews, der i sidste ende gav dem de to eftertragtede pladser. Tidligere blev pilotaspiranterne uddannet i England.

Uddannelsen vil være et intensivt forløb over to år, hvorefter de uddannede piloter forventes at arbejde i Air Greenland.
De grønlandske elever går på hold med op til 10 andre elever, der også har gode jobudsigter. Alene i Europa skal der bruges knap 100.000 nye piloter de kommende 20 år.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.