Grønlandsk flyselskab har luft under vingerne

Air Greenland, Airbus A330-200 NorsaqRekordregnskab for Air Greenland, som endte med et resultat på 90 millioner kroner før skat. De senere år har flyselskabet siddet på rutemarkedet mellem Danmark og Grønland.

I 2015 var der historisk mange passagerer på selskabets 35 fly og helikoptere. Turismen voksede med 5.000 personer, mens den interne flytrafik i Grønland er vigende på grund af færre indbyggere og urbanisering, der reducerer behovet for indenrigsflyvninger, skriver business.dk.

”Derfor er turismen blevet en stadig vigtigere del af forretningen”, siger Michael Højgaard, adm. direktør i Air Greenland.

Livsnerven er fortsat flyvninger til og fra København, men man har også åbnet ruter til Island. Derudover har man i øjeblikket den største vækst i Tyskland, hvor stadig flere turister drager mod Grønland. Omkring 3.000 tyskere gæstede sidste år Grønland.

Tidligere på året indgik Air Greenland formelt et samarbejde om at få endnu flere turister til indlandsisen. Det flugter godt med en generel trend, hvor stadig flere søger ekstreme rejser under mere barske forhold.

”Vores ambition er ikke at gøre det til en destination for masseturisme. Det har vi slet ikke kapacitet til. Det skal være en eksklusiv mulighed for dem, der påskønner wild life”, siger Michael Højgaard.

De seneste to år har budt på en vækst på 9% i passagertal, og ambitionen er at fortsætte ad den vej. Foruden Tyskland, Norge og Danmark har man øjnene rettet mod USA, der på sigt kan byde på vækst til selskabet.

Selskabets omsætning sluttede på 1,2 milliarder. Omkostningerne er også steget på grund af, at dårligt vejr i perioder resulterede stigende løn- og opholdsomkostninger.