Den grønlandske non-profit hotelkæde Sømandshjemmet, der nu skifter navn til Hotel Søma, har fire hoteller i henholdsvis Nuuk, Sisimiut, Ilulissat og Aasiaat.

Grønlandsk hotelkæde renoverer for millionbeløb

Den grønlandske non-profit hotelkæde Sømandshjemmet vil renovere sine fire hoteller for et trecifret millionbeløb. Samtidig skiftes der navn til Hotel Søma og hotellerne får alkoholbevilling.

De fire hoteller under fællesnavnet Sømandshjemmet, der nu bliver til Hotel Søma, ligger i Nuuk, Sisimiut, Ilulissat samt Aasiaat og har mellem 22 og 40 værelser.

Først og fremmest skal eksisterende faciliteter renoveres, og der skal bygges til med restauranter, flere værelser, mødelokaler og wellnessområder.

Klik for større format. Udover nye hotelværelser og nye restauranter får Søma-hotellerne de kommende år blandt andet wellness-områder. PR-foto.

I en pressemeddelelse skriver Hotel Søma, at arktisk turisme er på fremmarch. Det mærkes også hos Hotel Søma, hvor efterspørgslen på autentisk overnatning og spændende pakkerejser øges hvert år. Derfor investerer hotelkæden nu et trecifret millionbeløb i renoveringer og tilbygninger på sine fire hoteller.

Magnus Elleby, regionschef for Hotel Søma, som er 100 procent non-profit, hvor al overskud går til velfærdsarbejde blandt søfolk og fiskere og i det lokale, siger i en pressemeddelelse:

”Gennem 50 år har vi drevet hoteller i Grønland, og vi føler en forpligtelse over for vores faste kunder og det stigende antal udenlandske gæster til at levere nye og moderne faciliteter.

Vi ser denne investering som en tak til vores loyale kunder, et attraktivt tilbud til turister og en fremtidssikring af velfærdsarbejdet, der skal finansieres gennem veldrevne og moderne hoteller,” siger Magnus Elleby.

Alkoholbevilling
Hotelkæden blev etableret i Grønland i 1969 og har hidtil været kendt som ”Sømandshjemmet”, men er nu i gang med en navneændring til ”Hotel Søma.”

Udover renoveringerne af værelserne får hotellerne nye restauranter med alkoholbevilling.

Magnus Elleby siger: ”Virksomheden deles nu i to ben – hotel og velfærd. Det er en fordel både praktisk og strategisk, for hvert ben kan nu 100 procent koncentrere sig om dét, de er sat i verden for: enten at drive et topmoderne hotel eller at yde velfærd i lokalsamfundet.”

Udover nye hotelværelser og nye restauranter får Søma-hotellerne de kommende år også nye og større møde- og konferencefaciliteter, loungeområder med udsigt, wellness-områder, handikapvenlige adgangsforhold, elevatorer og nye medarbejderboliger.

Relaterede artikler:

Grønland får første internationale hotelkæde

Coronaen gav travlhed i nyt grønlandsk rejsebureau

Visit Greenland klar med sin nye topdirektør